Glutenfri Shepherds Pie Recept

Shepherd's pie eller stuga paj? Enligt brittiska matvaror, om du använder lamm för att göra detta recept, kallas det officiellt herdens paj . Om du använder nötkött kallas det stuga paj.

Oavsett kött du lägger till och vad du kallar det, är detta receptspinn på originalet glutenfritt och den resulterande smakliga pajen är en absolut komfortmat på en kall vinternatt.

Om du inte kan hitta glutenfri Worcestershire sås, släpp den från receptet eftersom vissa Worcestershire såser är gjorda med maltvinäger som innehåller gluten.

Vad du behöver

Hur man gör det

Gör fyllningen

 1. Stek bacon tills det är skarpt. Ta bort och hugga. Avsätta.
 2. Tillsätt markkött, lök, selleri och morot till pannan med baconfett. Stek över medelhög värme tills köttet är brunat.
 3. Tillsätt svamp och frysta ärtor och koka i ca 3 minuter.
 4. Tillsätt glutenfri sött rismjöl som förtjockningsmedel och rör om för att blanda.
 5. Rör i tomatpasta, glutenfri Worcestershire sås, köttfärs, timjan, persilja och valfri rosmarin. Koka tills blandningen är tjock och alla grönsaker är ömma. Ta bort från värme och lägg åt sidan.

Gör Mashed Potato Topping

 1. Värm ugnen till 375 F.
 2. Fyll en stor kastrull ungefär halvfull med vatten. Tillsätt 1 tsk salt och koka.
 3. Skal och kvart potatis. Lägg försiktigt till kokande vatten, minska värme till medium och simma tills potatisen är öm. Töm helt.
 4. Använd en potatisritare eller maskerare. Tillsätt smör och mjölk och mosa tills det är smidigt.
 5. Rör om strimlad cheddarost och hackad gräslök . Salt och peppar efter smak.
 6. Sked kött och grönsaksblandning i en 1 1/2-kvarts bakfat.
 7. Sprid potatismos över köttets övre del. Använd en spatel för att släta och en gaffel för att göra ett mönster i potatisen om du vill.
 8. Baka i uppvärmd ugn i ca 30 minuter eller tills potatisen är gyllenbrun. Servera varmt.

Obs! Undvik glutenkorsontaminering i köket! Se alltid till att dina arbetsytor, redskap, kokkärl och verktyg är fria från gluten. Läs alltid produktetiketter. Tillverkare kan ändra produktformuleringar utan föregående meddelande. Vid tvivel, köp inte eller använd en produkt innan du kontaktar tillverkaren för att verifiera att produkten är fri från gluten.

Traditionell Shepherds Pie

Tillbaka på dagen gjordes herdens kakrecept med resterande kött som grillat lamm, nötkött eller fårkött. Färska grönsaker och örter tillsattes tillsammans med en liten bit mjöl och buljong och toppade med färska ostmassa potatis. Idag finns det många versioner.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 490
Totalt fett 25 g
Mättat fett 12 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 101 mg
Natrium 432 mg
kolhydrater 37 g
Kostfiber 6 g
Protein 29 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)