Snabb tomat Ragu Pastasås

Denna sås är en parad, förenklad version av klassiken och kräver mindre simmering. Ändå är alla saker relativt, det är "snabbt" jämfört - det är klart på mindre än en timme. Använd den på en väsentlig pastaform som penne.

För mer av en djup tomatsmak, lägg till en matsked eller mer tomatpasta (om du har hemlagad tomatpasta i huset, desto bättre!). Om vad du har till hands är färska tomater , inte burk eller konserverad, kan jag föreslå att du provar denna färska tomatsås istället? Det är utformat för att fånga den underbara färska tomatens smak.

Vissa människor skulle säga att denna sås bäst görs med slipad kalvkött . De kan vara rätt, men det fungerar bra med slipat fläsk , nötkött eller tomt kalkon. Vissa människor skulle också säga att såsen behöver ett stänk av rött vinäger eller en matsked socker, och de kan också ha rätt på det eftersom de här sakerna är en smakprov. Krydda såsen som du gillar! (Fullständigt avslöjande: I mitt hus tenderar vi att lägga till en generös nypa röda paprikaflingor med löken till en sås med lite spark. Följ gärna vårt fina exempel.)

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Smält 2 msk i en stor stekpanna eller sautépanna över medelhög hög värme. av smöret. När smöret smälts och slutar skumma, tillsätt löket och strö över saltet. Koka, rör lökarna en gång i taget när du tänker på det och för att hålla dem kvar, tills lökarna blir lite genomskinliga, ca 2 minuter. Tillsätt morot, selleri och vitlök och koka, rör om det mesta, tills vitlöket är doftande, om en minut.
  1. Lägg till allt markkött du har bestämt dig för att använda, öka värmen till hög och koka, omrör och krossa köttet tills köttet kokas igenom, 3 till 5 minuter.
  2. Tillsätt vinet, omrör och skrapa eventuella bruna bitar från pannan i såsen. Tillsätt tomaterna och låt koka tomaterna i mindre bitar med baksidan av en sked och minska värmen för att upprätthålla en stadig simmering. Koka ostört, smaka ordentligt utan omrörning tills fettet skiljer sig från såsen, 30 till 40 minuter. Rör om att kombinera såsen igen, tillsätt resterande matsked smör och rör om att smälta den. Tillsätt peppar och smaka såsen, tillsätt mer salt (eller tillsätt lite vinäger eller socker, om det är din sak) att smaka på. Servera såsen kastad med varm pasta eller använd i en lasagne.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 117
Totalt fett 5 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 13 mg
Natrium 203 mg
kolhydrater 15 g
Kostfiber 3 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)