Hur man gör pizza

Att göra din egen pizza är inte svår - det hjälper till att ha några grundläggande verktyg som en träpizzaskal och en pizza sten (men se tipsen nedan för hur man gör en pizza utan dem).

När du börjar göra dina egna pizzor kommer du troligen att upptäcka att dina pizzor är lika bra, om inte bättre än de från din lokala pizzafog.

Det finns en sak som inte kan nämnas för ofta, och det är: Håll din pizza skal torr. Till och med en liten bit sås eller olja eller vad som helst kan orsaka att pizzaen håller fast på skalen när du försöker glida den i ugnen.

Om det händer kan du se dina påfyllningar flyga i ugnen, eller hela pizzaen kan svänga sig ut i en helt slumpmässig form. Eller det hela kan till och med vända om. Inte bra.

För de steg som beskrivs nedan behöver du ett parti pizza degen .

 1. Ta en boll av pizza deg till rumstemperatur i minst 30 minuter. Om din deg är frusen, tina den över natten i kylskåpet och ta sedan till rumstemperatur 30 minuter innan du börjar.
 2. Förvärm ugnen till 450 ° F. Om du använder en pizza sten, se till att stenen är i ugnen när du börjar förvärma.
 3. Damm en träpizzaskal med majsmjöl. Detta kommer att hjälpa pizzaskivan smidigt av skalet och in i ugnen. Du kan använda mjöl i stället för majsmjöl, men cornmeal lägger till en fin konsistens och smak för pizza skorpan.
 4. Placera degkulan i mitten av pizzaskalan och lägg den i en rund skiva med hjälp av handens häl.
 5. Krympa kanterna på skivan med fingrarna. Denna upphöjda kant kommer att bilda pizzaens yttre skorpa och hjälper till att hålla såsen och påfyllningen från överkanten av skorpan.
 1. Arbeta vid kanterna, sträck degen i en cirkelrörelse tills du har en rund skorpe om 12 tum i diameter. Var försiktig så att du inte gör några hål i den inre delen av skorpan. Om det händer, försök att reparera dem så gott du kan genom att dra upp vikar av degen och trycka dem ner över hålet.
 1. Lägg den sträckta degen ner på skalen. Ladlesås i mitten och sprida den utåt i en spiral. Lämna ungefär en tum av oskad skorpe vid kanterna.
 2. Stänk strimlad mozzarellaost på toppen av såsen och lägg sedan på andra påfyllningar jämnt ovanpå osten.
 3. Öppna ugnen och skjut försiktigt pizzaen på skalen och på pizzastenen, jiggla den lite om det behövs för att lossa det.
 4. Baka i 10 minuter eller tills skorpans kanter är bruna och osten är bubblig. Använd skalen för att ta bort pizzaen, var försiktig så att du inte slår sås eller ost på skalen. (Se även det tredje tipset nedan.)
 5. Skjut den kokta pizzaen på en tallrik eller bakplåt och använd en pizzaskärare för att skära i sex skivor.

tips: