Kinesiskt Bourbon Kycklingrecept med sojasås och ingefära

Denna Bourbon kyckling maträtt är mycket populär i amerikanska-kinesiska restauranger. Denna maträtt finns vanligen i Cajun-tema kinesiska restauranger. Ingredienserna i denna maträtt inkluderar sojasås, brunt socker, ingefära och bourbon whisky i såsen och kycklingen är också marinerad i såsen.

Ett intressant fakta om denna maträtt, denna läckra och smakfulla kycklingrätt är uppkallad efter Bourbon Street i New Orleans, Louisiana .

Södra USA och kinesisk mat samlas i detta recept, som kombinerar bra bourbon whisky med asiatisk sojasås.

Smaka på kycklingen i minst 4 timmar, men om du kan förbereda den natten före eller del kycklingen och marinera dem tidigare, desto bättre. Du kan antingen lagra i ett kylskåp över natten eller placera dem i frysen under en längre tid. Om du går för den senare, avfrostar du kycklingen innan du vill laga den. Servera denna maträtt varm med lite ris som såsen av denna maträtt är fantastisk när serveras med lite kokt hett ris.

Du kan också använda kycklingbröst istället för kycklinglår. Förutom att ugnen lagar kycklingen, kan du också grilla kycklingen för en annan konsistens och smak. Detta är också en perfekt maträtt för sommargrillfest.

Om du inte vill ugnen baka eller grilla kycklingen, kan du också prova att steka kycklingen. Medan kycklingen är pannfrystning tillsätt marinaden sås i samma panna för att laga dem ihop. Tillsätt sedan en majsmjölsuppsugning för att tjocka såsen och laga tills såsen är ganska tjock och klibbig. Servera det med ris och några grönsaker.

Om du marinerade kycklingen framåt, kan det här bourbon kycklingreceptet vara en upptagen levande kvällsljus middagare! Allt du behöver göra är att tina kycklingen innan du lagar mat och när du kommer hem, laga bara kycklingen i ugnen och förbered lite grönsaker eller sallad och ris medan kycklingen lagar mat i ugnen. Då har du en läcker och näringsrikt tät måltid med naturligtvis den läckra bourbon whisky smaken.

Redigerad av Liv Wan.

Vad du behöver

Hur man gör det

Rutiner

  1. Placera kycklinglåren i en grundig 9x13-tums bakfat. Kombinera de övriga ingredienserna och häll över kycklingen. Täck och marinera i kylskåpet i minst 4 timmar, företrädesvis över natten. Vänd låren ibland för att se till att de är helt belagda i marinaden.
  2. Förvärm ugnen till 350 F (177 grader C, gasmärke 4). Baka kycklingen, avtäckt, med marinaden, i 45 minuter till 1 timme. Basta ibland tills juicen rinner när kycklingen är genomborrad i den tjockaste delen av låret eller en kötttermometer läser minst 170 F (77 grader C) i samma del av låret. Servera varmt.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 291
Totalt fett 15 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 47 mg
Natrium 988 mg
kolhydrater 17 g
Kostfiber 1 g
Protein 19 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)