Sauteed Radicchio

Den underbara färgen som gör radicchio så vacker kommer med en berömd bitter kant. Människor tenderar att antingen älska eller hata den särpräglade smaken. För dem som tycker det är övertygande men lite mycket, vet att sautéeing radicchio tempererar bitterheten vackert (som gör grillning ).

Satuerad radicchio kan vara enkel, men den är full av smak, har en behaglig tandig konsistens även när den är fullt kokad och gör en utmärkt rätter för rika rätter. Prova det tillsammans med köttbullar eller grytor. Det är också mäktigt välsmakande med en väl kryddat grillad kyckling.

Det här receptet är super enkelt - det är lika mycket en teknik som en recept-känner sig fri för att det är så bra som du tycker, eller kolla in förslaget till tillägg och variationer längst ner i receptet.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Trim av och kassera eventuell brun del av stångänden på radicchio. Om de yttre löven ser lite slår ut, var goda att ta bort och kassera dem också. Skär radicchiohuvudet i kvarter, skär ut och kasta kärnan från varje kvartal och skär kvartalen i bitar av bitar. För att hålla sakerna så vackra som möjligt, överväga att lämna bitarna ganska stora.
  2. Värm en stor stekpanna eller sautpanna över medelhög värme. Tillsätt oljan. Virvla den till att belägga botten. Tillsätt radicchio, strö med salt och rör om att belägga bladen med oljan. Koka, rör om ofta tills radicchio är ömt till bettet och börjar brinna lite, ca 8 minuter.
  1. Överför radicchio till en serveringsplatta eller enskilda tallrikar. Stänk mer salt till smak, om du vill. Servera varma, varma eller vid rumstemperatur.

variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 62
Totalt fett 7 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 148 mg
kolhydrater 0 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)