Dill, Mint och Citron Pesto

Med denna "pesto" av vårkrämer kan du lägga till den fina pestoliknande smaken, innan stora bunkar av färsk basilika gör klassisk pesto möjlig. Här äter örter av dill och mynta , förstärkt av den praktiskt taget säsongslösa persiljan, packa i ett smaksätt ganska lätt. Istället för kostsamma pinjenötter använder detta recept söta pistaschötter. Om du råkar ha pinjenötter till hands, sätt på alla sätt och använd dem, men vet att pistaschmandlar är billigare och lägger till en unik sötma som fungerar vackert med dessa färska örter.

När du har gjort denna pesto (en prestation som tar dig hela 10 minuter eller så), släng den med pasta (toppa det med parmesan eller helt enkelt en färskost ost som ricotta eller bönost), sked den över rostad kyckling, servera det med grillade grönsaker , eller erbjuda det på toppen av broiled eller panfried fisk . Om du bara vill äta den med en sked, kommer ingen här att skylla dig!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Trim av och kasta bort de gröna lökens rotändar. Trim av och släng alla torkade gröna ändar bort, så att du kan spara så mycket av de mörkgröna stammarna som möjligt. Haka ut de trimmade gröna lökarna och sätt dem i en matberedare.
  2. Skura citronen och skölj den ren. Använd en mikroplan eller zester för att ta bort ca 1 tesked zest från citronen. Om du inte har en Microplane eller en zester, använd en vegetabilisk peeler för att ta bort remsor av bara det tunna gula ytterskiktet av citronen - undvik det bittra vita pithet under den gula! - och hugga den. Lägg till zest i matprocessorn med gröna lökarna.
  1. Pulsa för att skära lökarna och citronskivan ihop. Använd en spatel för att skrapa ner sidorna efter behov.
  2. Tillsätt dill, persilja och mint. Pulsa för att bilda en grön pasta. Återigen, använd en spatel att skrapa ner livsmedelsprocessornas sidor efter behov för att hålla blandningen jämnt bearbetad.
  3. Tillsätt pistaschötterna och puls tills de kombineras med örterna.
  4. Skär citronen i halva. Kram saften från hälften av citronen till örtblandningen.
  5. Häll i sesam- eller pistascholjan med matprocessorns virvlande. Den gröna pasta
  6. Pulsa i salt och peppar. Lägg till mer efter smak, om du vill. Du kanske också vill klämma i mer citronsaft, beroende på hur mycket du gillar den sura sparken.

Om du vill göra detta pesto framåt, vet att det håller, täckt och kylt, i upp till 2 dagar med mycket liten nedbrytning i smak (det är så smakfullt det är!).

* Observera att detta recept inte kräver olivolja - de mer delikata smakerna här kan bli överväldigade av det. Det sägs att en extra olivolja av god kvalitet inte kommer att förstöra förfarandet, så om det är vad du har och det är vad du vill, använd det istället för de andra alternativen som anges.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 436
Totalt fett 42 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 17 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 336 mg
kolhydrater 15 g
Kostfiber 5 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)