Spicy Koreanska Gurka Pickles

Dessa kryddiga koreanska gurka pickles görs genom att kasta knäckiga gurkor med lite salt, så att de sitter lite för att extrahera ett gäng vatten ur dem och sedan kastas med några kryddor. De är redo inom en timme eller två om du vill ha dem så snabbt, men håll dig under en vecka täckt och kyld (smaka på deras spiciness växa!).

De serveras traditionellt som en banan chan , eller aptitretare med en rad andra liknande lilla rätter på koreanska måltider. Jag tycker att de fungerar ganska snyggt i en smörgås, tillsammans med grillade kött eller med äggröra. Jag har även varit känd för att tjäna dem (med tandpetare, för att hålla fingrarna rena) med cocktails, martini i synnerhet. Använd dem som du vill!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Hacka kirby gurkorna i 1/2-tums bitar. Om du använder hothouse eller engelska gurkor, halverar du dem i längdriktningen och skar ut frön innan du skär halvorna i halva längden och skär dem sedan i ca 1/2-tums bitar. (Inte säker på vilken gurka är vilken? Kolla in denna Guide till Gurka sorter .)
  2. Lägg de hackade gurkorna i en kolsats över en stor skål. Stänk gurkorna med saltet och kasta dem försiktigt för att kombinera. Låt gurkorna sitta i 30 till 60 minuter.
  1. Saltet drar ut vatten från gurkorna. Efter att de har satt, kläm dem ordentligt för att få ännu mer vatten ut ur dem. Gör det i små handfullar för att vara det mest effektiva. Lägg gurka bitarna på en ren kökshandduk eller rullar av pappershanddukar och rulla handdukarna stramt runt det enda lagret av gurkor för att pressa ännu mer vatten ur gurkorna.
  2. Sätt gurkorna i en medium skål. Tillsätt vitlök, om du använder det och kasta för att kombinera. Tillsätt pepparflingor, risvinäger, sesamolja och socker. Kasta allt för att kombinera noggrant. Lägg till sesamfrön, om du vill använda dem, och kasta för att kombinera dem också.
  3. Täck och kyla picklesna i minst 30 till 60 minuter och upp till en vecka. Vet att ju längre du håller picklesna desto mindre crunchy blir de.

Denna metod fungerar också med rovor och blomkål. Om du gillar ovanliga pickles kanske du också gillar Zuni-Style Zucchini Pickles .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 62
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 589 mg
kolhydrater 12 g
Kostfiber 1 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)