Hur Toast Valnötter

Två enkla metoder för att ta ut mutterns sötma

Om du aldrig har rostat nötter innan du lägger dem i receptet, kan detta tips för matlagning förändra ditt liv. Rastande nötter bringar ut sin jordnäring och minimerar bitterhet som finns i råa nötter. På bara några minuter kommer nötterna att gå från blek, något vaxaktig och mild i smak och lukt, till guldbrun, riksmakning och med en intensitet och god arom som ger en helt ny smaknivå till vilken maträtt som helst.

Du får aldrig servera råa nötter igen!

Det finns två sätt att skåla valnötter: i ugnen och på spisen. Båda metoderna fungerar väldigt bra, men de kräver också att kocken är noga med att valnötterna går från att rosta till att bli brända i ögonkastet! Så var noga med att stanna på uppgift och att ställa in en timer. Vilken teknik du väljer kan bero på kvantitet och tidpunkt (ugnsrödning kan ta längre tid men kan hålla flera nötter).

Hur Toast Valnötter I Ugnen

Förvärm ugnen till 375 F. När ugnen värms lägger du valnötterna på ett bakplåt (du kan linja det med folie eller pergamentpapper för enkel rengöring). Se till att bara rosta så många valnötter som passande på pannan i ett enda lager, helst ett enda lager med lite utrymme mellan valnötterna så att det finns utrymme för varm luft att cirkulera runt dem jämnt. När ugnen är uppvärmd, rosta valnötterna tills de bara börjar bruna och lukta rostade, 5 till 10 minuter.

Återigen går de från rostat för att brinna mycket snabbt, så börja kolla dem efter 5 minuter; kolla sedan dem varje minut tills du märker att de börjar bruna och de luktar nutty. Deras återstående värme fortsätter att rosta valnötterna när de börjar svalna, så var noga med att dra dem ur ugnen så snart du märker en färgbyte.

Låt valnötterna svalna helt innan du huggar eller använder.

Hur Toast Valnötter På Eldstaden

Värm en stor stekpanna över medelhög värme. Lägg valnötterna i den heta, torra pannan, bara rosta så många valnötter som passar i pannan i ett enda lager. Koka, titta konstant och rör om ofta tills valnötterna börjar bruna och de luktar rostade ca 5 minuter.

Överför valnötterna till en tallrik eller bakplåt där de kan hålla sig i ett enda lager för att hjälpa dem att svalka jämnt (och sluta rosta från deras återstående värme) och bli snäll och knaprig.

Hur man använder rostade valnötter

Om du vill lära dig hur man ska skåla valnötter, kanske du redan har ett recept planerat med dem. Men om du behöver inspiration, överväga att tillsätta rostade valnötter till sallader, som en pärsalad med valnötter och Gorgonzola , eller rör om i spannmål eller granola . Kasta dem i en hälsosam köttpilaf eller inkludera i rostade eller sauterade grönsaksrätter, som sprit med valnötter . De rostade valnötterna tillför en rikedom och crunch till broccolivalnötspasta och är ett utmärkt sätt att få lite protein i denna vegetariska maträtten.

Och låt oss inte glömma efterrätt. En rostat valnötkaka fyller varje lagerkaka till något speciellt, och rostning av valnötterna till en Kentucky Derby choklad valnötpai gör en dekadent dessert ännu mer oemotståndlig.

Men låt oss vara ärliga, en handfull rostade valnötter gör också ett underbart mellanmål!