Bakad lax i thailändsk röd Currysås

Denna bakade lax är aromatisk och utsökt. Laks biffar eller filéer bakas i 20 minuter i en lätt att göra thailändsk röd curry sås som komplimangerar den rika smaken av laxen.

Till skillnad från många lax sås recept, det här är laktosfritt, kräver kokosmjölk istället för grädde. Om du är spel, laga eller servera den här laxen i en bananbladbåt (som bilden här). Länket "hur man" ingår med receptet. Njut av!

Vad du behöver

Hur man gör det

För instruktioner om hur man gör bananbladbåtar (för att laga mat eller servera din lax), se: Hur man gör bananbladbåtar (med bilder).

  1. Skölj dina laxbiffar (eller filéer) och lägg åt sidan för att torka medan du gör den röda karrysås.
  2. Placera alla ingredienser för "Red Curry Sauce for Salmon" i en matberedare eller chopper (om du använder en mini chopper, lägg bara så mycket kokosmjölk som möjligt , lägg sedan resten till senare). En mixer kan också användas.
  1. Blitz ingredienserna bra för att skapa en doftande röd currysås.
  2. Häll ungefär 1/4 av såsen i botten av en täckt gryta för bakning. Lägg nu laxbiffarna och vrid dem över flera gånger för att täcka. Häll lite mer sås över varje biff.
  3. Täck grytorskålen med lock eller folie och baka vid 375 grader i 20 till 30 minuter beroende på tjockleken på dina biffar (filéer kan bara kräva 15 minuter). Laxen är kokad när innerköttet inte längre är genomskinligt när det drages av med en gaffel.
  4. Om matlagning lax i bananblad : Denna lax kan vikas upp i bananblad (som enskilda paket) eller kokas i bananbladbåtar (enligt bilden). Var noga med att placera förpackningarna eller båtarna i en grytaformad maträtt (eller något för att få dropparna), eftersom bananblad är porösa och såsen läcker något.
  5. Servera med lite löklök och färsk chili, färska koriander och / eller basilika löv. Eventuellt kvarvarande sås kan kortvarigt värmas upp och serveras som en sidosås.

Serveringstips: Om du serverar denna maträtt till företaget kan du antingen baka laxen i en gryta eller i bananblad. Men eftersom banan lämnar sin färg och konsistens när den kokas, för en trevligare presentation rekommenderar jag att du överför den kokta laxen till en ny båt innan du serverar den. Sked lite sås över fisken och lägg sedan på pålägget för en professionell finish.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 583
Totalt fett 32 g
Mättat fett 16 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 111 mg
Natrium 857 mg
kolhydrater 33 g
Kostfiber 5 g
Protein 45 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)