Crock Pot Chicken och kex

Den här läckra kakan med kyckling och kex är en måltid som hela familjen kommer att njuta av, och din crockpot hjälper till att göra det snabbt och enkelt att förbereda.

Kycklingblandningen är gjord med en kombination av sås och kondenserad soppa tillsammans med kycklingbröst och kryddor. Kakorna-frysta, konserverad eller hemlagad-bakas separat och serveras med kyckling och gravy blandning.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en långsam spis lagar du bitarna av okokta kycklingbröst med hackad lök och selleri.
  2. Kombinera soppa och sås med fjäderfä krydda, timjan och peppar; häll över kycklingen.
  3. Täck och koka på LOW i 5 till 6 timmar.
  4. Tillsätt de tinade blandade grönsakerna, vrid långkokaren till HÖG, och fortsätt att laga mat i 20 till 30 minuter tills grönsaker är ömma.
  5. Under tiden, baka kakorna som anges på förpackningen eller förbereda hemlagad kex (se nedan).
  1. För att servera, dela en kex och sked några av kyckling och grönsaker över bottenhalvdelen. Sätt den övre halvan av kex på kyckling och sås.

Extra hemlagad kex

  1. I en matberedare kombinerar mjölet, bakpulveret och bakpulver (om du använder kärnmjölk). Pulsa några gånger för att kombinera ingredienserna. Skär det kylda smöret i bitar och lägg till matprocessorn. Pulsa flera gånger, eller tills blandningen är konsistens av grov måltid. Tillsätt kärnmjölk eller mjölk och puls tills degen börjar bildas.
  2. Vrid degen ut på en mjölad yta och knåd bara tills degen kommer ihop. Överarbeta inte degen. Täck degen i en cirkel eller en kvadrat ca 3/4 tum tjock och skär ut med runda eller kvadratiska kakskärare.
  3. Ordna kakorna ca 2 cm från varandra på ett pappersfodrad bakplåt.
  4. Baka i en förvärmd 425 F-ugn i ca 12-15 minuter, eller tills topparna är lättbruna.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 695
Totalt fett 39 g
Mättat fett 16 g
Omättat fett 15 g
Kolesterol 151 mg
Natrium 2 489 mg
kolhydrater 40 g
Kostfiber 4 g
Protein 43 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)