Typer vete mjöl

Vanliga typer av vete mjöl

Helt vetemjöl är mjöl markerat från hela spannmålet, utan att klanen tas bort först. Att avlägsna kli kan inte störa gluten * -utvecklingen, så ibland tillsätts ytterligare gluten till detta mjöl.

Semolina mjöl och durum mjöl är gjorda av hård durumvete med högt glutenhalt. Dessa mjöl används för att göra pasta, nudlar, couscous och spannmål.

Grahammjöl är en grovmalt helmjöl.

Det brukar göra grahamkakor och används även i bakning. Hela vetemjöl kan ersättas, men konsistensen kommer att ändras.

Allmjölksmjöl är en blandning av högt glutenhårt vetemjöl och låggluten mjölkmjöl. Eftersom det är en blandning av de två, kan den användas för att göra en mängd olika bröd, kakor, kakor och bakverk. Det är också vanligt att tjocka såser och gravier och som beläggning eller brödning för stekt eller sautad mat.

Brödmjöl innehåller mer hård vetemjöl och därmed mer gluten, vilket gör den utmärkt för att tillverka bröd, särskilt jästhåriga bröd.

Kakmjöl är ett fint texturerat lågglutenmjöl av mjukt vete. Den har ett högt stärkelseinnehåll och används för kakor och bakverk. För att göra 1 kopp kaka mjöl, ta bort 2 matskedar mjöl och byt ut med 2 matskedar majsstärkelse.

Kakmjöl har mer hård vetemjöl än kakemjöl, men mindre än allmjölksmjöl.

Det är ett högstärkelsemjöl som kakemjöl, men det har lite mer gluten och passar till kakor och kex och kex. Valet av mjöl för dessa produkter baseras huvudsakligen på individuell smak, eftersom all-purpose, tårta och bakverksmjöl kan vara och används för samma produkter.

Särskilda typer av vete mjöl

Om ditt mjöl inte är märkt "stenjord", så är det förmodligen "ståljord". Även om det finns stor meningsskiljaktighet i frågan, tror vissa människor att slipning av mjöl med stålrullar genererar värme som är destruktiv för vetexmen och får mjölet att förlora många vitaminer och enzymer. De säger att det kallare stenslipningsprocessen gör att mjölet kan behålla mer av bakterier och näringsämnen.

Självhöjande mjöl är ett bekvämt mjöl som har rätt proportioner bakpulver och salt redan blandat i det så att användaren inte behöver lägga till dem. En kopp självupptagande mjöl innehåller 1 1/2 teskedar bakpulver och 1/2 tesked salt.

Boltmjöl , eller minskat mjölmjöl , är en typ helmjöl, där nästan 80 procent av klitten har avlägsnats.

Berikad mjöl bearbetas bara mjöl som har haft näringsämnen som vitaminer och mineraler som läggs tillbaka till dem för att ersätta de som förloras vid bearbetningen.

Glutenmjöl framställs av hårdvete som har behandlats för att avlägsna stärkelsen. Den är hög i gluten och tillsätts ibland till andra mjöl för att öka glutenhalten.

Hela vete bakverk mjöl är ett lågprotein mjöl producerat av mjukt vete och det har en fin konsistens och ett högt stärkelseinnehåll, men med några av klan och könsdelar av vete kärnan vänster in.

* Gluten är ett protein som finns i vete och vissa andra korn. Det ger elasticitet till deg och ger form och konsistens bröd och andra bakade produkter.

Vanliga mjölvikter

Vikten nedan är de vanliga vikterna för bakning, men tänk på att vikten av torra ingredienser är variabel. Till exempel, om du siktar allmjölkad mjöl i en kopp så nivåera den av, får du ca 4 gram. Om du scoop genom att doppa mätbägaren i facket får du ungefär 5 ounce eller mer beroende på om du rör det först eller inte.

Om din kokbok eller recept inte ger vikter eller anvisningar om hur man mäter mjölet ska diagrammet nedan vara till hjälp.

Mjöl typ Volym uns gram
Allmjölksmjöl: 1 kopp 4,5 uns 128g
Brödmjöl: 1 kopp 4,5 uns 128g
Fullkornsmjöl: 1 kopp 4,5 uns 128g
Kakmjöl: 1 kopp 4 uns 113g
Tårtmjöl: 1 kopp 4 uns 113g
Självupptagande mjöl: 1 kopp 4,5 uns 128g

recept

Krustigt franskt brödrecept - Brödmaskin

No-Kneadbröd

Pumpernickelbrödrecept

Cranberry Walnut Yeast Bröd Recept

Southern Style Butter Yeast Rolls

Hemmagjorda Soft Pretzels