Grönbönsallad med tomater och Kamut

Gröna bönor är en grönsak som många barn kommer att omfamna - dessa serveras vid rumstemperatur eller kallt och klädd med en härlig vinaigrette. Du kan också använda detta dressing på andra kokta och kylda grönsaker, som broccoli , sparris eller blomkål.

Du kan använda andra helkorn här i stället för Kamut, som korn, brunt ris eller farro. Se nedan receptet för mer information om Kamut, ett spannmål mycket värt att introducera i ditt skafferi och din matlagning.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Ta en stor kruka med rikligt saltat vatten till koka. Släpp bönorna i vattnet och låt dem laga mat i 3 minuter tills de börjar bli milda. Töm bönorna i en kolsyrare och kör kallt vatten över dem för att stoppa matlagningen och bevara färgen.
  2. I en liten skål eller behållare kombineras olivolja, vinäger, sjalottor, senap, timjan, rosmarin och salt och peppar. Visp eller skaka för att kombinera.
  1. Placera Kamut, gröna bönor och tomater i en stor skål och drizzle över förbandet. Kasta för att kombinera grundligt. Servera vid rumstemperatur eller kylt.

Kamut är en gammal vete som nyligen upptäcktes nyligen av moderna bönder. De plumpa kärnorna av helkorn Kamut vete är en näringsrik källa till selen, zink, magnesium och järn. Det är utomordentligt högt i protein, som innehåller 7 gram protein per portion, och en bra källa till dietfibrer - en stor välsignelse för vegetariska dieter.

Den fasta konsistensen och den rika, näringsrika smaken gör detta arvskorn ett utmärkt tillskott till pilafs, soppor och kalla sallader. Kamut håller sin struktur bra i matlagning, så att de kan läggas till soppor och grytor tidigt i matlagningsprocessen utan att bli mjuka. Tänk på Kamut var du än vill använda ett långkornigt brunt ris eller korn för en god förändring av takten.

Koka kornet över natten kommer att minska koktiden för Kamut. Var noga med att titta på paketets anvisningar. Tänk också på att laga en stor mängd spannmål och hålla den i kylskåpet för att använda hela veckan, eller frysa och i små, användbara delar för snabb förberedelse när som helst.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 229
Totalt fett 5 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 68 mg
kolhydrater 35 g
Kostfiber 11 g
Protein 10 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)