Kyckling Fricassee med Dumplings

I detta recept på kycklingfricassee avlägsnas kycklingen från benen och återfördes till den tjocknade buljongen. droppdumplingsen gör det till en härlig, stärkelse. Servera med en sallad för en utsökt daglig måltid.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Placera kycklingdelar, lök, hackad selleri, 2 tsk salt, 1/8 tesked peppar och 2 koppar vatten i en nederländsk ugn eller stockpot . Täck och koka; minska värmen och simma i 45 minuter, eller tills kycklingen är öm.

2. Ta bort kyckling från buljong; lägg åt sidan tills det är tillräckligt coolt att hantera. Välj kött från ben. Kassera hud och ben.

3. Dra in buljongen i en 4-kopps mäta; tillsätt vatten (eller låg natrium kycklingbuljong) för att göra 4 koppar.

4. Tryck grönsaker genom sik eller i buljong. Återgå buljong till potten och koka.

5. Rör 1/3 kopp kallt vatten i 1/4 kopp mjöl för att göra en mjuk pasta. Gradvis rör mjölet in i den heta buljongen. Fortsätt tillagning, omrör hela tiden tills den är tjock och bubbel.

6. Återvänd kyckling till potten värm till kokande över medium värme. Smak och tillsätt salt och peppar, efter behov.

7. Förbered dumplings. Sifta mjöl, bakpulver, persilja, om du använder, 1 tesked salt och paprika i en blandningsskål; skär i förkortning. Rör om i mjölken tills torra ingredienser är fuktiga.

8. Släpp dumpling smeten i ca 6 till 8 portioner över kyckling. Koka, avtäckt, i 10 minuter. Täck och koka i 10 minuter längre, eller tills dumplingsna är fluffiga och kokta genom.

9. Om så önskas, strö dumplings med ytterligare paprika och hackad persilja.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1126
Totalt fett 62 g
Mättat fett 18 g
Omättat fett 25 g
Kolesterol 330 mg
Natrium 1,653 mg
kolhydrater 30 g
Kostfiber 3 g
Protein 106 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)