Röra ägg med rökt lax

Rökt lax kan köpas i två former: Rökt rökt och kallt rökt. Varmt rökt lax kokas bokstavligen under den röda processen, vilket gör den fast och mycket salt. Kallrökad lax är inte kokad, och den har en mycket känslig och krämig konsistens. Endera typen är ett gott tillägg till äggröra, men jag föredrar att använda kallrökad lax i detta recept.

Råmkorgen är lätt att göra så länge du följer några regler. Se till att du börjar med rena, orackade ägg av livsmedelssäkerhetsskäl. Bryt in i en stor skål och se till att inget skal bryts in i ägget. Slå ägget precis innan du är redo att laga dem. Tillsätt lite kräm eller helmjölk; detta hjälper till att hålla ägget fluffigt. Koka endast ägg i smör använd inte margarin, vilket kan ge en smak.

Koka ägget ganska snabbt över medelvärme. Rör om och om som ägget lagar mat. Du vill ha stora ostmassa av ägg; Omrörning ständigt gör att äggen bryts i små bitar. Och kaka inte över dem! Om äggen är vattna betyder det att de är överkokta och äggproteinerna klämmer ut vatten. Men se till att de kokas säkert till 160 ° F; test med en pålitlig mattermometer. Kom ihåg att hur ägg ser ut är inte en tillförlitlig indikator på säker doneness.

Du kan fördubbla detta recept för fler människor, men ägget tar längre tid att laga mat. Se bara till att din panna är tillräckligt stor för att hålla äggen med plats för att flytta dem runt.

Den kalla rökt laxen kommer att laga mat i detta recept, men det blir mjuk och ömt. Äggen ska serveras omedelbart när de är färdiga för bästa smak och konsistens. Servera med färsk frukt och lite kaffe tårta eller söta rullar, tillsammans med apelsinjuice och kaffe.

Vad du behöver

Hur man gör det

Skär den röda laxen i små bitar och lägg åt sidan. Använd en skarp kniv eller köksaxel.

I stor skål slår ägget med grädde, salt och peppar tills de kombineras.

Smält smör i en stor stekpanna över medelvärme.

Tillsätt äggblandningen i stekpannan. Koka, rör om och om med en värmesäker spatel tills ägget är nästan kokta men fortfarande glänsande och fuktigt. Skrapa botten av stekpannan med spateln och vrid äggen över när de lagar mat.

Detta bör ta ca 6 till 7 minuter för 12 ägg.

Rör laxen i ägget; koka i ytterligare en minut eller två tills äggen kokas till 160 ° F. Servera omedelbart.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 227
Totalt fett 18 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 206 mg
Natrium 134 mg
kolhydrater 1 g
Kostfiber 0 g
Protein 15 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)