Enkel gul sommar squash gryta

Letar du efter idéer att använda gul sommar squash under säsongen när de är tillgängliga överallt? Du kan ha en stötfångare från din trädgård eller din granne kan försöka ladda upp sitt överskott. Detta recept är en favorit hos familjen och det har en överraskande ingrediens, saltinkrackor.

Du kan ersätta frusen sommar squash eller du kan köpa den i snabbköpet. Du kan också ersätta zucchini för den gula sommar squashen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Tillsätt den skivade gula squashen och tärnad lök på en kastrull och tillsätt lite vatten, cirka en tum. På mellanhett, laga squash och lök tills de är ömma, var försiktig så att pannan inte torkar och bränna grönsakerna. Tillsätt vatten vid behov under tillagningen.
  2. När squash och lök är ömma, dränera och mash dem. Lägg till en blandningskål.
  3. Tillsätt krossade saltiner, smält smör, slagen ägg, mjölk, salt och peppar och 1/2 till 1 1/2 koppar strimlad ost; Blanda för att blanda väl.
  1. Häll i en smord gryta.
  2. Baka i 400 F ugnen ca 45 minuter eller tills guldbrun och sätt i mitten.
  3. Ta bort grytan från ugnen och strö över toppen med den reserverade 1/2 koppen ost.
  4. Servera varmt.

Du kan njuta av denna squash gryta som en vegetarisk huvudrätt eftersom det innehåller protein från mjölk, ägg och ost. Men det är också en bra sida som serveras med grillat kött som kyckling, fläsk eller till och med biff. Njut av en grön grönsallad som första kurs. Detta recept delades av Kim, MOMOF2TWINS.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 298
Totalt fett 20 g
Mättat fett 12 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 93 mg
Natrium 313 mg
kolhydrater 17 g
Kostfiber 3 g
Protein 14 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)