Röd Chile Chicken Enchiladas

Dessa Chili Chicken Enchiladas är en avvikelse från vad många tycker om när de tänker på enchiladas eftersom de inte smutsas i ost - de har en super smakfull toppning av smulad salt ost, skivad lök och hackad koriander istället. Allt gör dem till en fräschare och friskare familjevänlighet. De är också ett fantastiskt sätt att använda överblåst kokad kyckling (jag har varit känd för att steka en extra kyckling när jag rostade kyckling , bara för att få rester att krossa och haka i dessa enchilador). Jag gillar att göra min egen enchiladasås, men vilken version du gillar kommer du noga att tacka dig här.

Jag finner dessa enchiladas skina bäst när de serveras med en enkel grön sallad ( se hur man gör en här ). Om du vill gå ut och göra ris och bönor och vissa salsa fresca och andra rätter, passar de rätt in i vilken mexikansk stil som helst.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 ° F och lätt olja en bakpanna.
  2. Beroende på vilken typ av majs tortillor du köper, kan du behöva mjukna upp dem så att du kan rulla dem. Det finns några sätt att göra detta. 1) Den klassiska metoden är att värma lite olja i en stor stekpanna och arbeta med 1 tortilla åt gången, snabbt steka tortillorna, ca 10 sekunder per sida vardera. Töm dem på pappershanddukar när du går. 2) Om du vill undvika stekning, doppa dem också i såsarbeten, särskilt om du värmer såsen först. 3) Jag har varit känd för att ge dem var en tur över en gasflamma, 10-20 sekunder per sida.
  1. Men du väljer att mjuka dem, du måste sedan fylla i dem. Arbeta med 1 tortilla åt gången, lägg en tortilla på en plan yta, lägg 1/3 kopp kyckling i mitten av tortillan och lägg upp två motsatta sidor för att "rulla" enchiladan och placera ändsidan ner i bakpannan. Upprepa med resterande tortillor och kyckling.
  2. Häll såsen jämnt över enchiladorna. Täck pannan med folie och baka tills såsen bubblar och enchiladorna är heta, ca 25 minuter.
  3. Överför heta enchiladas till tallrikar och lägg dem med smulad ost, skivad lök och koriander. Servera varmt.