Red Enchilada sås Recept

Använd denna läckra röd chili sås för enchiladas eller någon annanstans behöver du en röd chili sås. Denna röda enchiladasås kan vara mild, medium eller kryddig, beroende på de chilier du använder. Du kan också använda en kombination av olika chili för att perfekta din enchiladasås.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Koka 8 koppar vatten och låt de torkade chilenna suga i den, i ca 15-20 minuter.
  2. Rosta de fräscha röda chilierna över hög värme (eller i stekpannan eller på en grill) som ofta vrider, tills skinnen är svart och blåsigt.
  3. Ta bort de friska röda chilierna från värmen och låt dem svalna för beröring. Skala bort den svarta huden och ta bort stammarna och skrapa ut fröna. Hacka det resterande köttet grovt och lägg åt sidan.
  1. Ta bort torkade chilier från vattnet, ta bort stammarna och fröna och skära dem i bitar. Avsätta.
  2. Tillsätt oljan till en stor kruka och värm över medelvärme. Tillsätt löken och laga det i 5-7 minuter eller tills det är mjukt och genomskinligt. Tillsätt vitlök och alla röda chili till potten. Fortsätt rör om du lägger till vattnet, långsamt och försiktigt. När vattnet är i, tillsätt ättika, oregano, kummin och salt.
  3. Täck potten och låt såsen suga i 20 minuter över låg värme.
  4. Vid denna punkt, om du har en handhållen blender (stick blender) kan du lägga den direkt i såsen och smälta tills den är jämn. Om du planerar att använda en standardblandare (krukväxter), måste du låta såsen svalna ganska, nästan till rumstemperatur, innan du försöker blanda den.
  5. När såsen är helt blandad (det tar en minut eller två) kan du använda den som-eller du kan hälla den genom en sil för att göra den mjukare.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 63
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 173 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 2 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)