Creamy Italian Chicken

Detta enkla och tröstande recept på Creamy Italian Chicken är inte tänkt att vara en gourmetbit. Det är utsökt och smakfullt och perfekt på en kall höst eller vinternatt. Jag lägger ofta till ett paket av morötter för mer färg och näring. Något hackad vitlök är också bra.

Det här läckra receptet är rikt och krämigt eftersom det använder kondenserad soppa och gräddost. Det är utmärkt serveras över varmt kokt ris, couscous eller pasta. Lägg till en fin grön sallad kastad med skivad svamp och vissa druvtomater, med en vinaigrette dressing och lite skarpa vitlökskål för en komplett måltid.

Vad du behöver

Hur man gör det

Skär kycklingbrösten i breda remsor och placera i en 3 till 4 kvart crockpot.

I en medium skål kombineras smält smör, mjukad gräddeost , konserverad soppa, italiensk dressingblandning, vatten, italiensk kryddor och peppar och rör om tills det blandas. Häll denna blandning över kycklingen i crockpotten .

Täck och koka på lågt i 6 till 8 timmar eller tills kycklingen är grundligt kokad till minst 165 ° F, testad med en kötttermometer.

Rör bra, servera sedan över varmkokt pasta eller ris.

Jag har fått några kommentarer att såsen i detta recept inte är tillräckligt tjock. Om så är fallet, kombinera 2 msk majsstärkelse med 2 matskedar kallt vatten och blanda tills det är smidigt. Rör i crockpotten och koka högt i 10 minuter tills såsen förtorkar.

Du kan lägga till grönsaker till detta recept för att göra det till en maträtt. Ett paket med morötter, eller en kopp hackad lök bör placeras under kycklingen och kokas för heltid. Tillsätt skivad svamp till crockpotten under de senaste 2 timmarna. Och lägg till skivad paprika eller zucchini under den sista timmen av matlagningen för mer näring.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 742
Totalt fett 58 g
Mättat fett 28 g
Omättat fett 18 g
Kolesterol 236 mg
Natrium 398 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 0 g
Protein 46 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)