Salsa Fresca - Fräsch Tomat Salsa

Om alla visste hur lätt det var att skapa sin egen salsa, kan den förlora sin plats som den mest sålda kryddan! Den här versionen, även känd som pico de gallo , är särskilt lätt och innebär bara en bit av huggning. Använd denna salsa fresca som ett dopp med chips, sked på nachos, fyllda i tacos , ströda på sallader eller serveras tillsammans med grillade kött .

Du märker att det finns många alternativ att göra salsan precis som du gillar det i receptet själv. Bläddra ner för att hitta några goda variationer som håller dig i olika salsor hela året!

Vad du behöver

Hur man gör det

Skrov, eller ta bort kärnan, från tomaterna (sätt in en skarp knivs spets i en vinkel bredvid kärnan eller spindeländen, vrid tomatn runt kniven för att dyka upp den tuffa vita kärnan - det är ungefär som att hälla jordgubbar ).

Skär tomaterna i halv tvärgående. Kram ut och kassera huvuddelen av frö och juice. Häll tomaterna i vilken storlek du vill att din salsa ska vara och sätt den hackade tomaten i en medium skål.

Skala och finhack löken. Lägg till den på tomaten. Om det verkar som för mycket lök på mängden tomat, lägg inte till allt!

Om du använder vitlök, skalla och haka den innan du lägger den till salsan. (Observera att rå vitlök lätt kan överväldiga de andra smakerna, så använd det sparsamt.)

Om du gillar din salsa kryddig, använd chilen! Jag är ett fan av serrano chiles för extra sparken jämfört med jalapeños, men vilken typ av chili och hur mycket beror definitivt på hur kryddig du vill få. Ta bort stammen och fröna, hök sedan chilen och lägg den till salsan.

Kombinera vad du än har lagt till skålen hittills.

Om du använder kalk, skär den i halva och pressa saften till smak över blandningen. Rör om igen för att kombinera salsan med limejuiceen. Om du vill ha surt spark men inte har en kalk till hands, vet att några droppar rödvin vinäger av hög kvalitet gör tricket också.

Stänk med salt, rör, smaka och tillsätt mer salt efter behov.

Om du är en fan av cilantro, grophacka korianderbladen och rör dem in.

Servera salsan vid rumstemperatur och ju desto bättre desto bättre är det namnet "friskt salsa" trots allt, och mycket av dess överklagande ligger i hur färskt och pulserande det är!

variationer

Stek chili innan du huggar upp den och kastar den in.

Stänk i 1/2 till 1 tesked smulad mexikansk oregano.

Char löken i en hetpanna eller grill innan du huggar.

Använd tomatillos i stället för några (eller alla!) Av tomaterna.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 66
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 93 mg
kolhydrater 15 g
Kostfiber 2 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)