Hur man tina frusna bär i en mikrovågsugn

Använd frusna bär som fräscha

För det första behöver inte frysta bär tinas när de används i bakverk. Om du gör muffins eller en skomakare eller en paj , släng bara de frysta bären i smeten eller skålen på samma sätt som du skulle med färska bär och gör det med!

Om du däremot vill försöka tina bär så att de kan användas i rätter som färska bär skulle vara - som garneringar eller i sallader - du kan tina dem med den här metoden för att bäst behålla sin form och utseende.

De kommer inte vara lika fina som färska bär, men de är mest sannolikt att komma nära!

  1. Placera bären (ca 1 kopp maximalt åt gången) i ett enda lager med gott om utrymme mellan bären på en pappershandduksfodrad mikrovågssäker tallrik.
  2. Sätt dem i en mikrovågsugn på "avfrostning" i 30 sekunder. Kontrollera bären och upprepa tills bären tinas (ca 30 sekunder för hallon och blåbär, 1 minut för björnbär och upp till 2 minuter för jordgubbar).
  3. Ta omedelbart bär från mikrovågsugnen för att stoppa eventuell matlagning. Bären ska se lätt frostat och ha behållit sin särskiljande form.
  4. Lyft försiktigt bären ur pappershandduken och placera dem som en garnering eller i en sallad eller hur du planerar att använda de frysta bären som fräscha.

OBS: Tinade frysta bär kommer att vara mer känsliga än de faktiska färska bären, så de börjar börja falla ganska snabbt om de kastas runt i en fruktsallad, till exempel.

Behandla dem följaktligen om du vill att de ska behålla sin form.

Återigen är tiderna när du behöver tina bär innan du använder dem begränsade. När som helst bäres bakas eller kokas - inklusive att bli en sås eller sylt-de behöver inte tinas först. Bakningen eller tillagningen kommer att frysa dem så snabbt att det inte finns något behov av att tina dem först.

Det finns även fall där frysta bär är att föredra: när man använder smoothies , när man använder frysta bär kommer tjockleken tjockare på ett tillfredsställande sätt (ett trevligt litet knep för människor som av någon anledning föredrar att göra smoothies utan bananer i dem! ).

En slutlig anteckning på frysta bär: När fryst bär snabbt frystes, uppfriskar frysta bär lika gott som recept i färska bär. Omfattande sida vid sida testning av bakverk och smoothies stöder detta krav! Så när marknaden är full av perfekt mogna, säsongsbär, var noga med att köpa lite extra och frysa dem - din framtida själv tackar dig!