Old Fashioned Slow Cooker Meatball Stew

En tröstande gammaldags köttbullargryta är ett fantastiskt sätt att värma upp på en kall vinterkväll. Tänk dig att komma hem till denna måltid efter en dag på skidåkning, åka skridskor eller åka.

Om du inte äger en långsam spis, inga bekymmer! Bara laga köttbullarna och grönsakerna och låt grytan på ugnssteget (eller vedspisen!) I ca 1 1/2 timmar. Om du sätter i grytan på spisen, lägg till extra vatten eller lager, om det behövs.

Grytan är också mångsidig. Istället för malet torkad lök, gör köttbullarna med finhackad färsk lök. Vitlök, parmesan, eller italiensk-kryddad är utmärkta val för brödsmulor, då tillsätt smaken till köttblandningen. En kopp eller så med frusna blandade grönsaker tillsattes cirka 45 minuter innan serveringstiden kommer att tillföra ännu mer färg och näringsvärde till grytan.

Bruna köttbullarna på spisen (som receptet föreslår) eller baka dem i ugnen. Bara fodra ett rimmat bakplåt med folie och placera ett rack i det. Baka köttbullarna i en 375 F-ugn i ca 25 minuter. Du har perfekt brunade köttbullar med mindre röra och mindre hands-on tid. För juicier köttbullar, överväg att använda ungefär en fjärdedel till en tredjedel markgris (90/20).

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor skål kombinerar ägget med den torkade malet löken, breadcrumbs, Worcestershire sås och salt och peppar. Tillsätt köttet och blanda med händerna för att blanda noggrant.
  2. Form köttblandningen i köttbullar ca 1 1/2 tum i diameter.
  3. Värm vegetabilisk olja i en stor stekpanna över medelhög värme.
  4. Ordna köttbullarna i den heta oljan och koka i ca 15 minuter, ofta vända till brunt alla sidor.
  1. Medan köttbullarna brinner, förbered grönsakerna. Skala potatisarna, om så önskas, och skär dem i 1/2-tums kuber. Skala morötterna och skiv dem i 1/2-tums rundor. Häll selleri och lök.
  2. Sätt potatis, morötter och selleri i långsam spis. Med en slitssked eller spatel överför du de bruna köttbullarna till långsam spis.
  3. Lägg lökarna i samma stekpanna som används för köttbullarna. Placera stekpannan över medelvärme och laga löken tills de har brunat eller cirka 5 minuter. Karamelliseringen från löken ger smaken till maträtten. Om du har kort tid, hoppa över det här steget.
  4. I en skål, kombinera grädden med svamp soppa och tomatsoppa. Rör för att blanda. Häll sopporna över köttbullarna och grönsakerna.
  5. Täck krukan och laga på LOW i 7 till 9 timmar, eller ca 3 till 6 timmar på HÖG. Smak och justera kryddor innan du serverar.
  6. Servera köttbullar gryta med crusty franskt bröd eller varmbakad kärnmjölk kex . För en välrundad måltid, lägg till några helt enkelt klädda grönsaker eller en kastad sallad .
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 732
Totalt fett 44 g
Mättat fett 19 g
Omättat fett 17 g
Kolesterol 337 mg
Natrium 852 mg
kolhydrater 28 g
Kostfiber 4 g
Protein 55 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)