Vad är ingredienserna i Worcestershire sås?

Exotisk tamarind är en hemlig ingrediens i Worcestershire

Har du någonsin undrat vad exakt är i Worcestershire? Du kanske undrar hemligheterna av dess smak eller du kanske vill skärpa den för ingredienser som du har en känslighet för mat. Lär dig vilka ingredienser som går till att göra det och hur de påverkar dess smak.

Hur Worcestershire sås är gjord

Det ursprungliga receptet på Worcestershire sås är noggrant bevakat men består huvudsakligen av ansjovis lagrade i saltlake, tamarind i melass , vitlök i vinäger, chili, nötkött, sjalottor och socker.

Efter att ha satt i två år med periodiska omrörningar siktas blandningen av de fasta ämnena och flaskades.

Nu är en generisk term, Worcestershire sås för närvarande tillverkad av många olika kommersiella återförsäljare, liksom under den ursprungliga Lea och Perrins etiketten. HP-sås är en annan typ av brun sås, så kallad eftersom såsen ansågs spottad i parlamentet.

Intressant är den version av Lea & Perrins Worcestershire sås som säljs i USA skiljer sig från det brittiska receptet. Det använder destillerad vit vinäger i stället för maltvinäger. Dessutom har den tre gånger så mycket socker och natrium. Detta gör den amerikanska versionen sötare och saltare än den version som såldes i Storbritannien och Kanada. Worcestershire sås är en viktig ingrediens i original Bloody Mary mix .

Vilken ingrediens sätter Worcestershire Sauce Apart?

Ingrediensen som sätter Worcestershire sås förutom de flesta såser är tamarind, frukten av Tamarindus indica eller indiska datum på arabiska.

Bössorna, som liknar en bruna ärtor, innehåller tjock, klibbig massa som har en konsistens av datum och en kryddig dag-apricotsmak. Även om det ofta kallas tamarindfrö i recept, är det bara massan som omger det frö som används.

Tamarindfrukt innehåller mer socker än någon annan frukt men balanseras av dess höga syrahalt, vilket ger den söta / sura smaken.

Det kan ätas rå eller kokt och finns även i torkade skivor, koncentrera, klistra in, bollar och fasta blockformar.

Även om inget som smak av tamarind är citronsaft en föreslagen substitution i en nypa, men vet att du inte kommer att ha en äkta smak utan tamarind. Tamarind är en ingrediens i kryddor, karriärer, chutneys, olika drycker och naturligtvis Worcestershire sås. Även om det inte har visat sig växa hår, har det medicinskt värde som ett mildt laxermedel. Ett naturligt kylmedel med kylegenskaper, tamarind används som en drink för att underlätta fevers samt en uppfriskande, sommardryck.

Varianter av Worcestershire sås

Kokbok

Sauce Bible: Guide till Saucier's Craft: Köp från Amazon.com