Kyckling Med Vitlökskramsås

Kycklingbröst har gott om smak med en gräddost och vitlökssås, och söta druvtomater och gröna lökar tillför färg och mer konsistens till maträtten.

Servera denna krämiga kyckling med varm kokad spaghetti, ängelhårspasta eller ris. Lägg till en enkel kasta sallad och crusty bröd för en fantastisk daglig måltid.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm 1 matsked smör och 1 matsked olivolja över medium värme i en kastrull. Tillsätt svamp och laga tills det är ömt; Tillsätt vitlök och gröna lökar och koka, rör om i 1 minut längre. Tillsätt vin och kycklingbuljong; koka upp. Minska värmen till medelstora och simma i ca 5 minuter. Rör i persilja och gräddeost; avsätta.
  2. Lägg ett kycklingbröst halv mellan 2 ark plastfolie och pund försiktigt till jämn tjocklek. Upprepa med resterande kyckling. Eller, om kycklingbrösten är ganska tjocka, skära dem i halva horisontellt och gör två tunna skivor.
  1. I en bred, ytlig skål, kombinera mjölet med 1/2 tsk salt och 1/8 tesked peppar. Doppa kycklingbitarna i mjölblandningen, vrid noggrant till kappan.
  2. Värm 1 till 2 matskedar olivolja i en stor stekpanna över medelvärme. Brun kycklingbrösten i ca 3 minuter på varje sida.
  3. Tillsätt gräddostsåsblandningen till kycklingen. Täck och minska värmen till låg. Smäll i 10 till 15 minuter, eller tills kyckling kokas genom, beroende på tjocklek.
  4. Avlägsna pannan och lägg till halverade druvtomater. Smak och tillsätt kosher salt och nybakad svartpeppar, efter behov. Värm igenom.
  5. Servera kyckling och sås med varm kokad spaghetti eller ris.

Relaterade kycklingrecept

Kyckling och Zucchini Med Vitlökskramsås

Kyckling Marsala Recept

Kycklingbröst med Mozzarellaost

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1666
Totalt fett 96 g
Mättat fett 29 g
Omättat fett 39 g
Kolesterol 455 mg
Natrium 1.624 mg
kolhydrater 47 g
Kostfiber 8 g
Protein 143 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)