Snabb och fullsmakad kycklingbuljongrecept

Gör en rik kycklingbuljong på mindre än en timme med kycklingben och lår eller rygg. Detta recept, taget från "The Perfect Recipe" av Pam Anderson, använder bara några ingredienser och är ganska enkelt att göra. Den ger ungefär 2 kvartar buljong, som kan frysas och vara till hands när du behöver kycklingbuljong för en maträtt du serverar.

Vad du behöver

Hur man gör det

Värm vegetabilisk olja i en stor, tungbottad soppkål över medelhög värme.

  1. När oljan skimmar, lägg till tärnad lök och skivad kycklingbit och saut tills kycklingen inte längre är rosa ca 5 till 7 minuter.
  2. Minska värmen till låg.
  3. Täck och koka tills kycklingen släpper ut juice, ca 20 minuter.
  4. Öka värmen till hög och tillsätt 2 liter vatten (koka redan om du har bråttom), salt- och vikblad.
  1. Så snart vattnet kommer till en simmer, minska omedelbart värmen till låg igen.
  2. Täck och simma tills buljongen är rik och smaklig, 20 till 30 minuter längre.
  3. Stam och kassera fastämnena. Buljongen är redo att användas. Om du gör detta framåt, svalna till rumstemperatur och kyl eller frys.

Notera:

Du kan ersätta 4 pounds kycklingryggar och / eller ben, skuren i 2-tums stycken, till ben och lår. Du kan också göra denna buljong från en 4-pund kyckling istället för ben och lår som krävdes här. Ta bara bort bröstet och reservera för en annan användning. Klipp upp rygg, vingar, ben och lår och fortsätt med receptet.

Förslag till användning

Kycklingbuljong kan ätas som soppa med krackor eller bröd, men det är oftast en viktig del av andra recept. Kycklingnudelsoppa , Southwest Kycklingmjölksoppa, Kycklingkylling Chili Soppa , Kyckling med Ris Soppa, Kycklinggrönsoppa, Grädde Kycklingsoppa, Tortillasoppa och Ris och Citronsoppa är bara några idéer i soppavdelningen.

Risotto recept kallar nästan alltid för kycklingföda, så det är bra att ha till hands att laga en läcker sats på en veckodag eller när du har begränsad tid att göra en måltid. Som ris på risotto och mindre komplicerat, använd kycklinglagret istället för vatten i samma proportioner när du lagar vitt ris. Krydda med smör, salt, peppar och andra kryddor du är på humör för att göra en utsökt maträtt på bara några minuter. Du kan ersätta kycklinglager när du gör polenta på samma sätt som du gör för ris.

Om du är på jakt efter komfortmat, kyckling och dumplings och kycklingpottspai bjuder båda på kycklingbuljong och är mycket snabbare att göra om du har ett parti till hands.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1688
Totalt fett 98 g
Mättat fett 26 g
Omättat fett 41 g
Kolesterol 569 mg
Natrium 539 mg
kolhydrater 10 g
Kostfiber 2 g
Protein 180 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)