Nötköttslök med champinjongravyrecept

Lätt att göra men långa på smak, det är svampdammsugan som lyser i denna maträtt. Classy nog för gäster såväl som familj, du kan göra denna grillat på mindre än 45 minuter. Var försiktig med att inte koka över grillen eller det blir tufft och tätt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 500 F. Smör bifffilén med olivoljan och strö med peppar. Placera diagonalt på en 15-1 / 2 x 10-1 / 2-tums jelly roll pan, tucking den tunna änden under för jämn matlagning.
  2. Rosta i 25 till 30 minuter, eller tills en kötttermometer införs i mitten av den tjockaste delen registrerar 135 F. för sällsynta.
  3. Under tiden gör såsen. Värm oljan över medelhög värme i en stor stekpanna. Tillsätt mjölet och vispa i 2 till 4 minuter, eller tills en mörkgyllen färg.
  1. Långsamt vispa i buljongen och vinet, sedan svampen, rosmarin, salt och peppar. Minska värmen till medelstora och koka i 10 till 15 minuter, rör om ibland tills det är något tjockt.
  2. Ta bort bifffilén från ugnen, lut den löst med folie och låt stå i ca 10 minuter, eller tills en kötttermometer registrerar 140 F. Köttet fortsätter att lagas och skivningen blir lättare.
  3. Skiv 1/4-tums tjock och ordna på en serveringsfat. Garnera med rosmarin kvistar och servera med champinjonsås.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 414
Totalt fett 21 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 135 mg
Natrium 364 mg
kolhydrater 8 g
Kostfiber 1 g
Protein 46 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)