Galicisk Tonfisk Pie Recept - Empanada Gallega de Bonito

Stora pajer eller omsättningar som heter empanadas är traditionella i köket i Galicien , en region belägen i nordvästra Spanien. Galicierna förbereder många typer av fyllningar för deras empanadas, från söt till salt. Även om köttfyllningar är populära är fyllningen av bonito eller tonfisk blandad med kokt ägg, lök, rödpeppar och tomatsås en klassiker. Baka i ugnen tills skorpan är flakig och guldbrun.

Vad du behöver

Hur man gör det

Detta recept gör en empanada eller paj i en 9-tums med 13-tums glasbakningsfat.

Tips: Fyllningen för empanadas kan förberedas före och kylas.

Gör skorpen

  1. Se till att alla ingredienser är rumstemperatur (70 ° F eller 21 ° C) innan du börjar. Värm mjölken något och lös jästen i mjölken. Häll i en blandningsskål med medelstorlek. Tillsätt smör, ägg, vin, olja och salt. Blanda med en handmixer med låg hastighet. Gradvis tillsätt mjölet till skålen, blanda för hand tills den bildar en mjuk konsistens. Använd dina händer, knäda det kort tills det bildar en boll. Täck skålen med en handduk och lämna på en varm plats medan du fyller på (ca 30 minuter.)

Gör fyllningen

  1. Placera ägget i kokande vatten och koka dem tills det är svårt. Töm vattnet och lägg omedelbart i kallt vatten för att svalna. Vid avkylning, lägg åt sidan för senare.
  2. Skala och finhack löken. De-stam och frö peppar. Skiv in i remsor. Häll olivoljan i en stor stekpanna med stor botten och värm på medium. När oljan är varm, tillsätt peppar och lök och sauté tills lök är genomskinligt. Var noga med att fortsätta omrörningen för att laga lökarna på alla sidor och se till att de inte brinner. Rör i de krossade tomaten. Smaka på denna sofrito i 20 minuter eller så.
  3. Medan sofrito kockar öppnar du tonfiskburkarna och dränerar tonfisk noggrant och klämmer ihop vätskan som tonfisken fylls i. I en blandningsskål flakas tonfisk i bitar med en gaffel. Tillsätt till sofrito och blanda för att göra en fuktig fyllning. Salt att smaka. Ta av från kaminen och låt svalna.
  4. Förvärm ugnen till 400 ° C (200 ° C) under montering av empanada .

Montera Empanada

  1. Dela degen i två delar. Täck skärbrädet med en liten mängd mjöl för att förhindra att degen klibbar. Rulla ut halva degen på en skärbräda, något större än bakfatet. Rikta skålen med degen och pressa in i hörnen.
  2. Häll tonfisk-tomat fyll i glasskålen. Skiva de hårdkokta äggen och lägg skivorna på toppen.
  3. Rulla ut den andra halvan av deg. Lägg degen på toppen. Klipp och krympa kanterna för att täta. Använda skrapor, skära långa band och lägg på toppen i ett gallermönster. Slå ägg. Använd en pensel, måla toppen av din skorpa med en äggtvätt.
  1. Baka i ugn på mittstället i 30-45 minuter, eller tills skorpan är gyllene.

Galiciska regionala köket

Letar du efter en spansk tapa eller ett mellanmål? Empanadillas är enskilda omsättningar, populära i hela Spanien och Latinamerika, men ursprungligen från Galicien.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 585
Totalt fett 40 g
Mättat fett 12 g
Omättat fett 20 g
Kolesterol 267 mg
Natrium 583 mg
kolhydrater 17 g
Kostfiber 3 g
Protein 38 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)