Pizza Ordlista: Definitioner av Pizza Villkor

Betydelsen av Pizza Ord

Använd denna ordlista för att lära dig definitionerna av alla pizzaord och termer du någonsin behöver.

brödmjöl

Ett högglutenmjöl som ger bättre kvalitet vid användning i jästbröd och skorpor.

buffalo mozzarella

En ny mozzarella framställd av mjölk av vattenbufflar, vanligtvis i Italien. Det anses vara den ultimata osten för pizza på grund av dess grädde och subtil smak. Även känd som mozzarella di bufala.

Pizza i Kalifornien stil

En mycket tunn crust pizza fylld med ovanliga eller gourmet toppings. Populariserad av Wolfgang Puck.

calzone

Pizzardeg som har vikts över för att omfatta sås, ost och påfyllningar för att skapa en halvmåneformad omsättning som sedan bakas i en ugn. Vissa variationer på calzone inkluderar stromboli, panzarotti och "pizzaomsättning".

röding

Svarta fläckar på skorpan av en tunnskorpespizza som uppstår när en extremt högtemperaturugn används, är detta ofta ett varumärke som tillhör New York-pizza och napolitansk murugnpizza.

Chicago stil pizza

En djuprätt pizza tillverkad i en högsidig pan. Skorpan är belagd med olja och ingredienser är ibland skiktade inuti. Ibland kallas "pan pizza" eller "deep-dish pizza." Ursprungs av den ursprungliga Pizzeria Uno i Chicago.

cornicione

Kanten eller läppen av en pizza.

smula

Strukturen på insidan av en bakad pizza skorpa eller bröd.

djuprätt pizza

Se Chicago stil pizza.

friterad pizza

Pizza vars deg stekas i varm olja innan du fylls med sås och ost och sedan bakas i en ugn. Kallas "pizza fritta" i Italien och "Montanara pizza" i New York och andra amerikanska städer.

DOC

Står för Denominazione di Origine Controllate. 1955 passerade Italien lagar för att skydda namn, ursprung och egenskaper hos flera av dess varumärkesviner och livsmedel.

Lagarna garanterar att livsmedel som någon köper markerade "DOC" kom från endast de regioner i Italien som utsetts till officiella tillverkare av objektet och att det gjordes enligt stränga principer om ingredienser, processer etc. Så, till exempel om en mozzarella är märkt "DOC" då du vet att den är autentisk.

degkrok

En bilaga till en stativblandare som kan användas för att röra och knäda degar och tunga smeten i stället för att knådas för hand.

fior di latte

Bokstavligen betyder "mjölkblomma" på italienska. I motsats till buffelmozzarella, som är tillverkad av buffelmjölk, är fior di latte färsk mozzarella tillverkad av komjölk.

mormor pizza

En tunnskorpa, fyrkantig pizza, ibland lagringssås ovanpå osten.

högglutenmjöl

Mjöl med mycket hög proteinhalt, i förhållande till alla andra typer av mjöl (vanligen ca 13% - 14% gluten). Tipo "00" mjöl och brödmjöl har högre glutenhalt än allmjölksmjöl och skapar en bättre deg för pizza.

knåda

Processen att vrida och arbeta degen för att utveckla elasticitet och flexibilitet.

Margherita

Den klassiska napolitanska pizzaen , bestående av skorpa, renade tomater, färsk mozzarella och basilika. Det skapades 1889 av Rafaelle Esposito till eder för Italiens drottning Margherita, som besökte Neapel och var intresserad av flatbreadsna som ätas av stadens bönder.

Esposito ville att pizzaen skulle ha färgerna i den italienska flaggan, röd, grön och vit.

marinara

En klassisk napolitansk pizza som består av renade tomater, olivolja, vitlök, oregano och ibland ansjovis. Det finns ingen ost på en marinara pizza.

Montanara pizza

Se friterad pizza.

Napolitansk pizza

En tunn-till-medelskorpa tårta gjord av handsträckt deg och toppad med en enkel sås okokta, renade tomater, färsk mozzarella och basilika. Autentiska versioner verifieras av VPN. Kommer från Neapel, Italien.

New York stil pizza

En tunnskorpespizza gjord av handsträckt deg som fylls med en kokad sås gjord av renade tomater, salt, socker och oregano, mozzarella ost och alla olika kött- och grönsakspålägg.

pan pizza

Tjockskorpspizza bakad i en grundpanna. Se även Chicago stil pizza.

pizza Bianca

Bokstavligen betyder "vit pizza". Det är romersk flatbread pizza utan tomatsås, smaksatt med salt och olivolja.

pizza skal

En stor trä paddla brukade lyfta pizza till och från en het ugn. Det är till hjälp när du bakar pizza direkt på stenar, en tegelugn eller en grill. Kallas också en pizza paddla.

pizza sten

En hård, värmesäker yta för att baka pizzor. Pizza stenar kan tillverkas av egentliga polerade stenar eller konstgjorda material. De imiterar effekten av tegelstenar eller stenugnar och underlättar kockar i hemmet för att skapa skarpa kryddade bröd och pizzor.

San Marzano tomater

Plommatomater som odlas i vulkanmarken San Marzano, Italien. De är idealiska för användning i pizza sås på grund av deras låga sockerhalt och saftig kött.

skärm

En fast aluminium grundpanna med en maskstruktur som kan användas för att baka eller kyla en pizza på.

Siciliansk pizza

Tjockskorpa, ofta kvadratisk pizza toppad med sås, kött, grönsaker och ostar - i den ordningen. Siciliens inhemska pizza är dock ett enkelt, tjockt bröd toppat med tomatsås, olja, örter och ansjovis.

Tipo "00" mjöl

Det finaste markmjölet i Italien, med högt glutenhalt. Det är vanligt att göra napolitanska tårtor och är en nödvändig ingrediens i någon pizza betecknad som VPN.

VPN

Ställer för Vera Pizza Napoletana, som är en beteckning som tilldelas av italienska Verace Pizza Napoletana Association, som garanterar att medlemsspizzeriorna gör sina pizzor enligt strikta napolitanska standarder. Restauranger måste använda specifika ingredienser, såsom "00" mjöl och buffalo mozzarella och förberedelsemetoder (inga rullpinnar får användas på degen, det kan bara sträckas ut ) och laga pizzorna i en trä- avfyrade ugn. Kakan måste också uppfylla storlek och tjocklekskrav.