Honung, ingefära, lime och rum glaserade räkor

Det här lätta receptet på honung, lime och romglasade räkor kan förberedas på grillen eller i din köttfärs, så det är en bra året runt maträtt. Räkorna kan också skewered med grönsaker för en ljus och färgrik, hälsosam aptitretare eller entree.

Dessa är läckra med mangosalsa , färsk salsakruda , eller som en toppare för sparris, arugula och avokadosallad. För en mer omfattande måltid är dessa bra med svarta bönor och ris .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera limezest och juice, honung, rom, ingefära, vitlök och cayenne i en gryta och vispa tills det är grundligt blandat.
  2. Koka marinaden på koka över medium värme, koka 1 minut och låt svalna helt.
  3. Placera räkorna i en platt skål och häll halvparten av marinaden på dem tillsammans med olivoljan. Täck och marinera i kylen minst en timme eller så länge som 8 timmar.
  4. Förvärm grillen eller ställ in den övre racken på din broiler. Om du smörjer räkorna, låt en plåt med folie för enkel rengöring.

För Skewering:

  1. Om du rysar räkorna, välj snabba matlagningsgrillar som 2-tums skalllängder, 1/2 tums skivor med liten courgette eller gul squash, baby-tomater eller bitar av bitar av gulpeppar och byt dem med räkorna.
  2. Koka kebabarna i 2 till 3 minuter på varje sida.
  3. Kasta räkor med ett strö salt och peppar. Grilla eller smäll räkorna i 1 minut, borsta med marinaden och vrid.
  4. Koka i ytterligare två minuter, ropa generöst med mer marinaden. Räkorna är ljusa rosa på utsidan och vita på insidan.
  5. Rör den hackade korianderna i den återstående glasyren och häll över räkorna medan de fortfarande är heta och passera lime kilar på sidan.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 367
Totalt fett 4 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 14 mg
Natrium 126 mg
kolhydrater 70 g
Kostfiber 2 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)