Panko Fried Räkor för två

I åratal har friterad räkor - särskilt grillad stekt räkor - haft ett hemskt rykte. Restauranger överallt serverade små, uttorkad räkor omgiven av ett tjockt lager av smutsiga smör eller bröd, som endast gjordes av en stor servering av cocktailsås . Gjord rätt, och de är läckra - fuktig och smakfull på insidan, omgiven av en tunn crunchy panko beläggning.

Räkor sorteras och säljs av "räkna", vilket betyder medelantalet i ett pund. Ju högre antal, desto mindre räkor. För detta recept, välj medium (31 till 35) eller stort (21 till 30); På så vis kommer räkorna att laga i samma takt som pankoen brinner, så de kommer att förbli saftiga.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Om räkorna är i skalet, skalla och deveinera dem. Du kan lämna svansarna på för att se om du vill, eller ta bort dem. Stänk lätt med salt.
  2. Placera mjölet i en liten grund skål.
  3. Slå på ägget med yoghurt eller mjölk tills du grundligt kombinerat och häll i en annan liten ytlig skål eller skål.
  4. Placera panko i en tredje maträtt.
  5. Välj en tungbottenpanna som är tillräckligt stor för att hålla alla räkor i ett enda lager. Häll tillräckligt med olja i pannan för att nå ett djup på minst 1/2 tum (3/4 är att föredra). Värm oljan över medelhög värme till 360 F.
  1. När oljan värmer, belägga räkan jämnt med mjölet i den första skålen. Några åt gången, överför till äggblandningen och vänd om till kappa med ägg. Slutligen överför till skålen med panko och belägg räkorna med en jämn, tunn kakafärg.
  2. När oljan är varm, lägg försiktigt de belagda räkorna i ett enda lager. Koka i ca 2 minuter, eller tills den första sidan är en djup guldbrun. Vänd räkorna över och laga en extra minut eller 2, eller tills den andra sidan är guldbrun.
  3. Ta bort räkorna och placera på en hyllan eller pappershanddukar för att tömma. Om du använder pappershanddukar, ta bort räken efter en minut eller två så att de inte absorberar oljan. Servera varmt.

Obs: Även om dessa räkor är bra på egen hand, är de ännu bättre med chermoula (kryddig örtsås ), röd salsa eller dipsås från krabba rangoon.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 6337
Totalt fett 676 g
Mättat fett 46 g
Omättat fett 483 g
Kolesterol 133 mg
Natrium 1,365 mg
kolhydrater 71 g
Kostfiber 6 g
Protein 18 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)