New York-Style Pizza Sauce Recept

Letar du efter den perfekta såsen för att toppa dina hemlagade pizzor med? Titta inte längre än detta läckra recept på en klassisk pizza-sås i New York-stil . Medan pizza i napolitansk stil dikterar användningen av helt enkelt renade, okokta tomater, New York och andra pizzaformat, utnyttjar en kokad sås av tomater och kryddor och - gasp - socker. Och det bästa är att det här receptet gör mer än nog för en paj så att du kan kyla eller frysa resterna för en annan dag!

Mer om New York-Style Pizza

New York-stil Pizza är generellt stor, handgjuten och tunnkrossad, säljs ofta i breda skivor för att gå. Skorpan är skarp längs sin kant men mjuk nog under dess påfyllningar så att du kan lägga den i hälften för att äta. Denna stil utvecklades från en typ som härstammar i New York City i början av 1900-talet, och hänvisar idag till stilen av pizza som ätits i delstaterna New York, New Jersey och Connecticut. Tvärs över nordöstra och andra håll i USA finns det dock olika variationer.

Pizza i New York-stil är oftast handgjuten, sedan täckt av ett litet lager av tomatsås och torr, riven, fullmjölkad mozzarellaost med extra pålägg på toppen av osten. Pajer är typiskt omkring 18 tum över och brukar skäras i 8 skivor. Skorpan i New York-stil pizza tillverkas vanligtvis av högglutenbrödsmjöl. Typiska kryddor inkluderar torkad oregano, torkad basilika, riven parmesanost, vitlökpulver och torkade röda chilipeperflingor.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skjut tomater och deras juice genom en matkvarn eller puls i en matprocessor tills pulveriseras i en chunky puree. Avsätta.
  2. Blanda smör och olja i en medium kastrull över medium låg värme tills smöret smälts. Tillsätt vitlök, oregano, röda pepparflingor och salt och koka, omrör ca 3 minuter.
  3. Tillsätt tomater, lök och socker. Ta till en simmer, minska värmen till lägsta inställning och laga, rör om och om i ca 1 timme. Lägg till mer salt om det behövs. Ta bort och kassera lök.
  1. Låt svalna och förvara oanvänd del i en behållare i kylskåpet i upp till 2 veckor, eller häll i zip-påsar och frysa.

Denna sås smakar bra ovanpå vår Basic Pizza Dough . Gärna lägg till några extra toppings du gillar, från grundläggande mozzarella till den mer kreativa spanska Chorizo ​​och Serrano Ham Pizza . Denna sås gör också en stor doppsås för hemlagad vitlöksknoppar .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 189
Totalt fett 10 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 15 mg
Natrium 164 mg
kolhydrater 24 g
Kostfiber 4 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)