Snabb Broccoli Med Ost Och Rostad Mandel

Denna broccoli och ostskål är ett snabbt och enkelt sätt att jazz upp färsk broccoli, och det tar bara några minuter att förbereda och laga mat.

Jag gillar de smöriga rostade mandlarna från mikrovågsugnen, men du kan skära på lite av fettet genom att torra dem i en stekpanna. Instruktioner för båda metoderna ligger under receptet.

Relaterad
Lätt Broccoli med Ostsås

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Trim broccoli och lätt para några stora stammar. Klipp stammarna längs i kvartalen. Separata mycket stora floretter. Skölj väl.
  2. Sätt broccoli i en kastrull med ca 1 tum vatten. Koka upp. Täck och koka i ca 5 minuter, eller tills de tjockaste stammarna är ömma. Ta bort från värme och dränera väl.
  3. I en serveringsrätt lagar du den heta dränerade broccoli med strimlad ost och rostade mandlar. Se anvisningar för att rosta de slivered mandelarna nedan.

Hur Toast Slivered Almonds

Skillet: Lägg de sliverade mandlarna i en torr stekpanna och koka över medelvärme. Fortsätt flytta och vända mandlarna tills de är bruna och aromatiska. Det tar 2 till 3 minuter.

Mikrovågsugn: Sätt mandelarna i en mikrovågssäker maträtt med 2 till 3 teskedar smör. Mikrovågsugn på 100% ström i ca 3 minuter, omröring några gånger under tillagningstiden.

Tips och variationer

Lacka broccoli, ost och mandel i en maträtt. Tillsätt det med en extra 1/2 kopp strimlad ost och lägg den under köttet i några minuter, eller tills osten har smält.

Du kanske också gillar

Lätt ångad broccoli med smör

Broccoli gryta med fyllning av krummor

Crunchy Broccoli sallad

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 255
Totalt fett 19 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 45 mg
Natrium 308 mg
kolhydrater 10 g
Kostfiber 4 g
Protein 14 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)