Pad Thai Sauce Recept

Pad Thai sås är mycket lätt att göra, och det här enkla receptet kommer att berätta hur du gör det. Pad Thai nudlar blir mycket populära runt om i världen och kan lätt göras hemma om du har rätt ingredienser. Nyckeln till bra Pad Thai sås är tamarind. Tamarind är en slags tropisk frukt som kommer i pods. Det bästa sättet att köpa tamarind är som en färdig pasta (tillgänglig med burken eller flaskan vid asiatiska eller indiska matbutiker).

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera alla ingredienser i en kopp och rör om för att lösa både tamarindpasta och socker (observera att du behöver massor av socker för att balansera tamarindens surhet). Vid smakprovning ska du komma ihåg följande tips: För att uppnå bästa resultat borde din pad Thai saus smakas söt först, följt av kryddig-salt och sur sist.
  2. Lägg till mer socker om det smakar för surt till dig, eller lägg till mer chili för mer intensiv spiciness. Observera också att såsen kommer att smaka nästan för stark vid denna tidpunkt, men en gång distribuerad genom nudlarna blir smaken perfekt.
  1. Din pad Thai saus är nu klar att användas, eller förvaras i kylskåp i en sluten behållare i upp till 2 veckor.

    Obs! Detta recept gör 2/3 kopp Pad Thai Sauce (tillräckligt för 1 sats Pad Thai, tillräckligt för 9 ounce nudlar för att tjäna 2 till 4 personer)

Matlagningstips och ingrediensvariationer

Tips för att göra Pad Thai ur denna sås: För autentisk provsmakning Pad Thai, var noga med att blötlägga dina risnudlar (i stället för att koka dem) tills de är mjuka men fortfarande fasta och lite "knackiga" och steka dem sedan med såsen. Garnera denna maträtt med hackade jordnötter eller färsk koriander. Koppla det med thailändsk Iced Tea eller en ingefära kamomill te serveras kall eller rör varm. Tillsätt chili sås för extra värme.

För fullständiga instruktioner om hur man gör pad Thai, se det här enkelt Pad Thai för receptet, eller det klassiska Pad Thai receptet . För vegan Pad Thai, se vårt veganska Pad Thai recept .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 58
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1,326 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 0 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)