Easy Crepes Suzette Recept

Detta nej flambé crepes Suzette-receptet är för alla kockar som skulle älska att prova den berömda karamelliserade apelsinskaften av crepes Suzette, utan att behöva flaskera efterrätten. Detta recept ger en söt crepe som ligger mycket nära smak och utseende till originalversionen. Tillsätt glass eller vispgrädde till toppen av den fantastiska godis.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Vispa alla ingredienser kraftigt tills crepe smeten är helt jämn; låt smeten ligga i kylskåpet i minst 20 minuter innan du gör crepesna.
  2. Smält 1 msk smör i en crepe-pan eller stor stekpanna över låg-medium värme. Tillsätt 3 matsked smet till pannan och virvla tills botten av pannan är täckt med smet. Koka crepe i 1 minut, eller tills crepe är lite fuktig på toppen och gyllene under.
  1. Lossa kanten av crepe, skjut spateln under den och vrid försiktigt det upp och ner i pannan. Koka i 1 minut och överför den kokta crepen till en tallrik för att hålla varma. Upprepa med resterande smet.
  2. Ta med apelsinjuice, socker och apelsinjuice till koka.
  3. Låt saften koka i 5 minuter, reducera till en lätt tjock sås.
  4. Ta bort apelsinsåsen från värmen och rör om Grand Marnier och apelsiner.
  5. Tillsätt crepesna på pannan för att belägga båda sidorna i apelsin sirap.
  6. Vik crepesna i kvarter eller rulla dem i cylindrar. Lägg en skinka glass bredvid varje crepe och drizzle crepe Suzette med apelsin sirap.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 198
Totalt fett 7 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 66 mg
Natrium 237 mg
kolhydrater 28 g
Kostfiber 3 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)