Real Recept Pad Thai Recept

Detta recept på Pad Thai nudlar med räkor är äkta och så härlig! När du har ingredienserna, är Pad Thai såsen enkel att sätta ihop, varför inte frestas att köpa flaska eller förpackad pad Thai sås, som aldrig smakar lika bra som fräscha. Genom att göra det själv betyder det att du får justera smakerna precis efter eget tycke. Förutom att få såsen rätt är hemligheten till bra Pad Thai allt i nudlarna och hur man lagar dem.

Vad du behöver

Hur man gör det

För en enklare version av detta recept, se: Snabb och enkel räkor Pad Thai .

  1. Ta en stor kruka med vatten för att koka, stäng sedan av värmen. Dunk i nudlar och blöt 3-4 minuter, eller tills nudlar är lila men fortfarande fasta och lite "knackiga". Tips: Nudlarna måste förbli underkokta i detta skede, då de kommer att stekas senare. Detta är nyckeln till chewy ' al dente' risnudlar. Töm och skölj noggrant med kallt vatten. Avsätta.
  1. Kasta skivad kyckling i 1 msk. sojasås och läggas åt sidan.
  2. I en liten skål eller kopp, kombinera alla ingredienser "Pad Thai Sauce" (observera att om din tamarindpasta är mycket tjock, lägg bara till 1 matsked, om det är tunt / rinnigt, lägg till 1 + 1/2 matsked). Smaka på såsen, leta efter en mycket starksmakande smak som smakar surt söt först, följt av salt och kryddig. Avsätta.
  3. Värm en wok eller stor stekpanna över medelhög värme. Lägg till 2 matskedar olja och virvla runt, lägg sedan till de vita delarna av löken (reservera gröna delar för servering), plus vitlök, galangal / ingefära och chili. Rörsteg 1 minut.
  4. Tillsätt kyckling och rör stek 2 minuter, eller tills ogenomskinlig när den skärs igenom. Tillsätt räkor och fortsätt stekning 2-3 minuter, eller tills räkorna är rosa och klumpiga.
  5. Skjut in ingredienser åt sidan, gör rum i mitten av din wok / panna och spricka i ägget. Rörsteg snabbt för att krympa (30 sekunder till 1 minut).
  6. Tillsätt nudlarna och drizzle över 1/3 av pad Thai saus. Använd 2 redskap och en mild vridrörelse, rör om allt ihop. Håll värmen mellan medel och hög - du vill ha det varmt nog för att laga nudlarna, men inte så varmt att de brinner. Tillsätt mer sås var 30: e sekund till 1 minut när pan / wok torkar ut. Fortsätt rosta tills såsen är borta och nudlar börjar klibbiga och "glansiga" och smaka söta ("al dente" (5 till 7 minuter).
  7. Stäng av värmen. Vik i bönspiror och smakprov. Om inte smaklig eller salt nog, lägg till mer fisksås. Om det är för salt eller söt, lägg till en regnregn mer tamarind eller en bra kalkpress. Om inte kryddig nog, lägg till mer chilisås eller fräscha chilies.
  1. Strö över gröna lök, nötter och koriander och garnera med lime kilar (att kläms över innan du äter). Thai chili sås kan serveras på sidan för dem som gillar det extra kryddig. NJUT AV!

Följ dessa tips

När du gör mer än 8 oz. av nudlar, vi brukar dubbla dynan Thai saus recept. Undvik att göra mer än 12 oz. av nudlar när som helst, helt enkelt för att det är svårt att vrida nudlarna och få dem tillagade jämnt utan att överkoka dem. Eventuell kvarvarande sås kan förvaras i en burk i kylskåpet i upp till 1 månad.

Kyckling i räkor Pad Thai? Det smakar bättre! Att lägga till lite kyckling är ett tips från en lokal thailändsk kock i södra Thailand, och hon har rätt - det fyller maträtten och ger smaken extra djup.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 867
Totalt fett 46 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 23 g
Kolesterol 228 mg
Natrium 2,403 mg
kolhydrater 53 g
Kostfiber 6 g
Protein 64 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)