Östersås Kyckling med Spenat Nudlar

Nyligen har min man tryckt på mig för att förbereda något annorlunda för den här webbplatsen, så jag bestämde mig för att göra en gå på att göra mina egna spenatnudlar, men jag använde också en sorts sås som jag inte brukar använda.

Normalt använder jag inte oststersås för att laga mat som jag har hittat mest ostronsåser är lite för salt smak. Så, jag använder sällan dem för att laga mat. Tillbaka när jag bodde i Taiwan var Lee Kum Kee ett riktigt populärt varumärke för såser, och jag har lagt märke till deras såser mycket mer i kinesiska stormarknader här, så jag bestämde mig för att ge Lee Kum Kee pandas varumärkesystersås en gå.

Jag köpte en flaska av denna sås från mitt lokala kinesiska snabbköp och jag hämtade också en flaska Hoisinsås såg jag nyligen till en väns hem till middag och de använde Lee Kum Kee Hoisinsås som smakade bra. Min vän gjorde några läckra kycklingomslag med hoisinsås så jag bestämde mig för att göra några rätter med dessa två läckra kinesiska såser.

Jag har alltid varit en stor fan av Lee Kum Kees produkter. Jag älskar deras chili bönsås och lätt sojasås. Jag kommer ihåg den första gången jag använde Lee Kum Kee ljus sojasås eftersom jag inte hade tid att gå till en kinesisk stormarknad för att handla, så jag gick till mitt lokala snabbköp köpte en flaska Lee Kum Kee ljus sojasås och det smakade bra! Nu har jag upptäckt ytterligare två produkter från Lee Kum Kee och jag var över månen!

Jag använde LKKs oststersås och hoisinsås för att marinera de tärnade hönsfiléerna. Du kan bara marinera i 30 minuter men om du vill marinera längre för starkare smaker som är upp till dig. LKKs hoisinsås smakar lite som kinesisk sötbönsås med lite vitlök smak. Så det är söt, salt med lite vitlökarom. Det är perfekt för stekpannor, anka wraps och marinerade BBQ spareribs. Det går väldigt bra med fläsk, kyckling och annat slags kött.

Jag använder skinnfria kyckling lårfiléer för denna maträtt, men du kan också använda kakad kycklingbröst, minilett, fläskkött, nötköttskivor ... etc. Jag gjorde spenaten att gå med denna ostronsås kyckling. Men om du tror att nudlar är alltför mycket krångel, använd sedan kinesiska torkade nudlar, äggnudel , linguine, tagliatelle pasta, zoodle istället.

Du kan också använda olika grönsaker som följer med denna maträtt, till exempel om du inte är en fan av mungbönspirer så kan du ersätta dem med bok choy , hackad napa kål , snö ärter , broccoli ... etc. Var snäll och byt ut grönsakerna själv.

Jag måste använda tinned bamboo shoot som vi inte har färska bambuskott i Storbritannien. Så om du använder tinned bambu skjuta kom ihåg att skölja det några gånger under kallt vatten och dra det i 20 minuter och dränera det bra. Detta kommer att stoppa bambusskotten smaka som om de bara har kommit ut ur en burk. Om du använder färska bambuskott, vänligen blanchera före stekning.

Detta är en näringsrikt tät maträtt som du lätt kan konsumera så många olika grönsaker i denna maträtt. Om du har kvar vänster ostronsås kyckling och nudel. Förvara dem ordentligt i en ren torr behållare och nästa gång du vill värma den igen. Värm upp en wok utan någon olja i den och rör-stek oystersås kyckling först och lägg till vänster över nudeln i wok. Rörsteg i några minuter för att värma, det kommer att smaka som att chow mein! Du kan också lägga till ett par matskedar vatten om du tycker att den är för torr när du lagar mat!

Vad du behöver

Hur man gör det

Procedurer för Östersås Kyckling:

 1. Marinade kyckling i minst 30 minuter.
 2. Koka en kruka med vatten och blanchera mungbönorna groddar och morötter. Kyl ned omedelbart i kallt vatten och dränera. Lämna åt sidan.
 3. Värm upp 2 matskedar olja i en wok och rör fräsch ingefära och chili först tills det är aromatiskt.
 4. Tillsätt kyckling i wok och rör-stek i 1-2 minuter tills kycklingen ser ut på utsidan.
 5. Tillsätt bambuskott och shiitake-svamp och rör-stek i några minuter.
 1. Tillsätt shiitake svampvatten i steg 5 och koka i 3 minuter.
 2. Kontrollera kryddor och du kan krydda det med lite salt om det är nödvändigt.
 3. Servera med spenatnudel, blancherad mungbönsfrö och morot. Stänk lite hackad vårlök på toppen som garnering!

Procedurer för Spinat Nudlar:

 1. Blanda rent mjöl, brödmjöl och salt i en stor blandningsskål.
 2. Tillsätt spenat och vatten i en mixerburk och blanda alla ingredienserna ihop tills mjuk puree.
 3. Passera steget 2 spenatjuice med en sikta. Vi använder bara saften.
 4. Häll saften i steg 1 och blanda med en spatel först och efter allt mjöl och spenatjuice kombineras, använd din hand för att knäda degen.
 5. Du kan lägga till lite mjöl i degen om du tycker att det är för klibbigt.
 6. Knippa degen i 3-4 minuter och täck den med klädesfilm och låt den stå i 10 minuter. Upprepa detta förfarande 3-4 gånger.
 7. Separera degen i 4-5 delar och platta dem lite med en vals. Denna procedur gör det lättare att passera degen genom en pasta maskin. Du behöver inte platta degen paperthin.
 8. Använd en pasta maskin för att platta pasteldeggen till omkring nummer 4 inställning eller om linguine pasta tunna.
 9. Använd sedan den andra änden för att göra den platta degen till pasta / nudelform.
 10. Lägg till lite mjöl på nudlarna om du är rädd att de kommer att hålla ihop. Koka en kruka med vatten och koka nudlarna i 2-3 minuter då är det klart att äta!

Noodle Prep Time: 1 timme 30 minuter
Noodle Cook Time: 10 minuter

Östersås Kycklingberedningstid: 20 minuter
Koktid: 15 minuter
Marinade kyckling: 30 minuter