Det bästa sättet att lagra sallad för att hålla det friskt och skarpt

En av nycklarna till att göra en god sallad är att se till att din sallat är fräsch och skarp. Ingenting gör för en nedslående sallad som en tallrik av limpa, visade gröna.

Det finns två saker som salladgröna måste vara skarpa: fukt och luft. Du kanske har hört något annat. Specifikt tycks många människor tro att det bästa sättet att hålla sallad skarp är att försegla det i en väska med all luften utpressad.

Du kanske har läst några förslag som innebär att du sätter in ett strå i väskan för att suga ut varje sista luftmolekyl innan du stänger den.

Tyvärr är rådet helt avstängt. Sallat behöver faktiskt en bra mängd luftflöde, förutom lite fukt, för att hålla sig skarp. Därför lagrar restaurangerna deras sallat i speciella perforerade kasser som tillåter luftcirkulationen medan den hålls i kylskåpet.

(Avlägsnande av luft hjälper till att förhindra oxidation, vilket leder till att sallad blir brun men har ingenting att göra med sallad som är skarp. I vilket fall är oxidation inte något du borde oroa sig för så länge du köper färsk sallad och använd det inom några dagar.)

Så här är det bästa sättet att hålla din sallad skarp hemma:

  1. Trim av änden av stammen och separera bladen.
  2. Fyll i diskbänken (eller en mycket stor skål) med kallt vatten och nedsänk bladen. Sväng bladen försiktigt i vattnet. Eventuellt grit sjunker till botten av diskbänken. Ta bort den rena sallat eller töm skålen och upprepa det här steget för speciellt smutsig sallad.
  1. Nu ska du torka sallat. Det bästa sättet att göra detta är i en salladspinner. Men låt inte bladen gå in i den. Klipp dem i halv (eller mindre) så att du inte blåser dem och försöker klämma in dem.
  2. Sallad-spinn tills allt vatten har tappat bort. Bladen blir fortfarande lite fuktiga - det är vad du vill ha.
  1. Ta ut korgen ur salladspinnaren och täcka bladen med fuktiga pappershanddukar. Överför korgen till kylskåpet. (Du kan använda en stor colander istället för salladspinner-korgen.) Du kanske vill ställa in den på en tallrik eller bricka för att få extra avlopp, men använd inte en skål, kom ihåg, du vill ha luftflöde.
  2. När grönarna har kylts i cirka 30 minuter kommer de att vara skarpa och klara att använda. Men du kan lagra din sallad i kylskåpet här i 3 till 5 dagar. Rewet pappershanddukar om de torkar ut. Kram ut överflödigt vatten - de behöver bara vara fuktiga, inte blötläggning.

Observera att denna teknik är det exakta motsatsen till hur blandade gröna är sålda. Blandade salladgrönsaker kommer antingen i en påse eller i en av de plastkärlbehållare. Varken en av dessa lagringsmetoder möjliggör något luftflöde, varför dessa typer av gröna slår sönder så snabbt efter att du har köpt dem.

Den goda nyheten är att du kan använda metoden som beskrivs ovan för dina lösa gröna också. Ja, vanligtvis är dessa blandade gröna redan tvättade, men kom ihåg att det är resterande fukt från att tvätta och sedan dränera grönarna, tillsammans med den våta pappershandduken, som hjälper till att hålla dem skarpa och färska, tillsammans med tillräckligt med luftflöde.

(För att inte nämna, har bagged greener visat sig vara skyldige i ett antal utbrott av matförgiftning , så det är en bra idé att tvätta dem själv ändå.)

Med din gröna fräsch och skarp är du redo att göra en perfekt grön sallad. Här är också några tips för att göra en bra vinaigrette .