Kyckling och ris en La Valenciana Recept - Arroz Con Pollo Nicaraguense

Denna version av den klassiska latinamerikanska arroz con pollo (kyckling och ris) är populär i Nicaragua och liknar spanska paella, särskilt paella-stilen som är traditionell i Valencia, Spanien .

Den latinamerikanska anpassningen av denna maträtt har vissa karakteristiska ingredienser - skinka (eller chorizo ​​korv), kyckling, oliver, röda paprikor, ärtor och tomater och är ofta kryddat med öl - men varje kock har sina personliga preferenser när man förbereder den här rätten. Arroz con pollo gör en utmärkt lunch eller middagskål och är ett utmärkt sätt att använda odds och slutar i kylskåpet. I Nicaragua serveras arroz con pollo ofta med rostat bröd.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera kycklingbrösten i en stor kastrull med bouillon; en lök skuren i kilar och saften av en lime. (Lägg till andra grönsaker för smak om det är önskvärt - kvarstekt rostade grönsaker är särskilt bra).
  2. Täck kyckling med vatten och sätt till en låg simmer. Täck och simma i 12-15 minuter, stäng sedan av värmen och låt täckas i 5 minuter mer. Kolla kyckling för doneness - Om köttet fortfarande är rosa i mitten, sjuda i några minuter längre tills det kokas igenom. Ta bort kyckling från kruka (reservera buljong) och lägg åt sidan för att svalna. Stambuljong i en behållare eller skål - du behöver ungefär tre koppar för att laga riset.
  1. Skala och tärning resterande lök. Skala och tärning morötterna. I samma gryta läggs 2 msk olivolja, malet vitlök och tärnad morötter och lök. Koka över medium värme tills löken är genomskinliga och doftande.
  2. Skölj riset med vatten flera gånger och tillsätt ris till potten med lök och morötter. Tillsätt 2 1/2 koppar av den reserverade buljongen och rör om. Smaka på kryddor och tillsätt salt och peppar efter smak. Vrid värmen till låg, täck och koka tills riset är bara ömt (tillsätter mer buljong om det behövs).
  3. Skaka de kycklade kycklingbrösten i bitar av bitar. Tärna skinkan. Tillsätt smöret till en stor stekpanna eller paella-pan och värm över medium värme. Tillsätt skinkan och koka tills den är lite brunad och krispig. Tillsätt kycklingen och kasta med skinkan. Ta bort kött från stekpanna och lägg åt sidan.
  4. Frö och skiv den röda paprika i remsor och lägg den till spisen med en matsked olivolja. Säd och tär tomaten och lägg den till stekpannan. Tillsätt kummin, paprika och Worcestershire sås och laga grönsakerna över medium värme, rör om tills peppar är ömt och doftande och vätska har förångat mest. Boka några skivor paprika för att använda som garnering, om så önskas.
  5. Tillsätt det kokta riset i stekpannan tillsammans med öl, oliver, kapris och tomatpasta. Koka, rör om allt tillsammans, i ca 5 minuter över medium värme. Tillsätt ärter, skinka och kyckling till stekpannan och laga i flera minuter längre. Kolla efter kryddor och krydda med extra salt och peppar om det behövs.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 852
Totalt fett 38 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 17 g
Kolesterol 183 mg
Natrium 895 mg
kolhydrater 61 g
Kostfiber 6 g
Protein 62 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)