Marockansk Tomat Jam Recept

Marockaner är mästare på att tillaga kokta sallader som har en jämn, syltliknande konsistens, och sedan smidigt kryddar blandningarna med överraskande smak. Denna marockanska tomatjuice, anpassad från ett recept i Paula Wolferts Mat av Marocko , kommer att gynnas av de som föredrar en sötare sallad eller spridning. Servera tomatsyltet med crusty marockansk vete bröd som en dipliknande sida eller aptitretare, eller erbjuda det som ett ackompanjemang till smörgåsar, ägg och andra rätter.

För att göra sylt mer behagligt och väl lämpat som konditor för kött, släppa det orangefärgade blommvattnet och lägg till de valfria kryddorna.

Att rosta tomaterna hjälper till att få ut sin naturliga sötma. Även om du kan steka tomaterna hela, föreslår vi att du skär dem i halva först så att massan och fröerna kan tas bort innan tomaterna blir röriga att hantera.

Om du hellre vill ha en piggant variation av Taktouka eller Zaalouk , se Tipsen nedan.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm din broiler till medelhög värme. Rikta ett stort rimmat bakplåt med aluminiumfolie.
  2. Kärn tomaterna, skära dem i halv tvärgående och kasta frön. Ordna tomathalvdelarna upp på bakplåten och placera dem under köttfärgen i ca 25 minuter, eller tills skinnen är scorched och kan klämmas av och tomaterna är mycket mjuka. Ta tomaterna ur ugnen och låt vila tills det är tillräckligt kallt att hantera.
  1. Ta bort tomatskinn och kassera dem. Grovhacka tomaterna och överför dem till en stor stekpanna. Tillsätt olivoljan och koka över medelhög värme i ca 15 minuter, rör om ofta och masha tomaterna medan de mjuka ytterligare.
  2. När alla vätskor har förångat och mashed tomater har börjat brinna, rör om honung och kryddor. Koka i några minuter längre och ta bort från värmen.
  3. Rör i det orangefärgade blommvattnet och justera kryddan. Servera varma eller kalla, garnering tomatsyltet med sesamfrön.
  4. Efter helt kylning kan syltmettheten lagras i kylskåp i upp till en vecka.

Tips och visningsförslag

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 137
Totalt fett 7 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 304 mg
kolhydrater 19 g
Kostfiber 3 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)