Santa's Whisky Flip Recept

Du kanske vet whisky-flipen. Det är en fascinerande cocktail som är en sann klassiker, gjord av whisky, socker, ägg och muskotnöt. Santa's whisky flip är mycket lika, men vi lägger till extra smaker för att verkligen ge den den varma, lugnande känslan vi letar efter i semesterdrycker .

Transformationen börjar med whiskyen, som infunderas med kanelstänger i några dagar. Då ersätts sockret av den ursprungliga flipen med amaretto, en favorit vinterlikör. Därifrån går vi traditionellt, med ägg och muskotnöt . Det skapar en läcker dryck med en stor kräm och säsongens smaker.

Medan det inte är nödvändigt kan du lägga till grädde också. Ägget ger en liten kräm, men att ha lite extra i basen av cocktailen är bra när du är i rätt humör. Hur som helst, det här är en rolig och klassisk stil som du kan dela med vänner under hela semestern.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en cocktailhackare kombinerar du whisky, amaretto och ägg. Lägg till grädde om du vill.
  2. Torra skaka (utan is) kraftigt.
  3. Fyll skakan med is och skaka igen i 30 sekunder.
  4. Stam i ett kyldt surt eller cocktailglas .
  5. Damm med riven muskotnöt.

Gör din egen kanel whisky

Det är viktigt att skilja på kanel-infunderad whisky med kanel-smakade whiskylikörer . Majoriteten av "kanel whisky" du kan hämta på spritbutiken faller i den senare kategorin.

De sötas - definition av en likör - och ofta smakad med konstgjorda ingredienser.

Medan de är populära, är detta recept utformat för en kanel-infunderad bourbon : rak bourbon smaksatt med reell kanel. Den goda nyheten är att det här är en av de enklaste infusioner du kan göra. Vem som helst kan göra det och smaken är mycket renare, vilket ger dig en trevlig bourbonbakgrund med tips om den riktiga krydden och ingen sötma (det är amarettos jobb i receptet).

För att göra kanel whisky, placera helt enkelt två hela kanelstänger i en masonburk fylld med bourbon. Skaka bra och lagra på en sval och mörk plats i ungefär tre dagar, skaka det dagligen. Efter den tredje dagen, ge din infusion ett smakprov.

Om det är där du vill ha det, ta bort kanelpinnarna (spänn eller dra dem enkelt ut med tang). Om du vill ha lite mer kanel smak, fortsätt infusera tills den når din önskade smak. Det kan ta tre till sju dagar beroende på whiskyen och intensiteten du ska gå för.

Tips: Du kan placera kanelpinnarna direkt i en flaska whisky. Problemet är att pinnarna sväller som kanel absorberar whiskyen, vilket gör dem nästan omöjliga att ta bort genom den tunna flaskhalsen. I huvudsak ger detta dig liten eller ingen kontroll över tiden och smaken av din infusion. Du måste hälla whiskyen ut ändå eller kanelens smak fortsätter bara att bli starkare.

Vilken Whisky?

Bourbon är ett bra val här, men det finns ingen anledning att du inte kan välja en annan whiskystil .

Irländsk whisky skulle vara ett utmärkt alternativ och några av de smala kanadensiska blandningarna är också bra.

Kom ihåg att bourbon och whisky i allmänhet varierar mycket. Du kommer att ha mjukare alternativ och mer robusta. Det varumärke du väljer bestämmer infusionens och cocktailens övergripande karaktär.

Du kanske vill börja med något i mitten. Varumärken som Woodford Reserve och Maker's Mark är alltid bra kandidater för infusioner eftersom de inte är för djärva eller för reserverade. De tar smak väl och är riktigt snygga i klassiskt stilade drycker som Santa's flip.

Betydelsen av torrskakningen

Nyckeln till att blanda någon cocktail med ägg är att komma ihåg den torra skakningen. Detta gäller särskilt med hela ägg och vita. Det är ett knep som ofta sätter en stor professionell bartender drycker bortsett från resten.

Den torra skakningen säkerställer att ägget blandas ordentligt i resten av drycken. Det gör också underverk för att skapa signaturskummet är alla flipcocktails kända för . Det lägger till mindre än en minut till din blandningstid och det är värt varje sekund av ansträngning.

Tänk på att skaka äggdrycker kräver uthållighet: skaka det tills det gör ont . Cocktailen blir din belöning för lite extra arbete.

Hur stark är Santa's Whisky Flip?

Santa's whisky flip är inte den lättaste cocktailen du kommer att blanda upp under semesterperioden, men det är inte för stark heller. Med en 80-bevis bourbon och en 42-bevis amaretto, kan du förvänta dig att denna cocktail är cirka 20 procent ABV (40 bevis) . Det är genomsnittet för drycker av denna stil.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 253
Totalt fett 10 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 220 mg
Natrium 92 mg
kolhydrater 24 g
Kostfiber 5 g
Protein 18 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)