Gyllene rödbetor pasta Recept

Rödbetor och pasta är en härlig kombination, men för en förändring, prova det här härliga sommarpasta-receptet med gyllene rödbetor. Denna soliga färgade grönsaker har en något mildare smak än den vanliga starkt smakade lila och med sin livfulla, ljusgula, får en stänk av färg till vilken maträtt som helst.

Kombinerat gör rödbetor med färsk örtpesto och färskt kryddig raket (arugala) den här pastaen upp i hälsosam skala (använd fullkornspasta och du kommer att göra ännu mer godhetspoäng)

Olika färgade rödbetor är också kända som arvbeta, förmodligen för att dessa betor var bättre kända långt innan de vanligaste lila rödbetorna tog över.

Vad du behöver

Hur man gör det

Ring ändringarna med gyllene rödbetor

Du kan självklart använda de traditionella lilla rötterna, men var beredd att hela skålen blir rosa; detta är väldigt attraktivt men inte tilltalar alla. Utseende åt sidan, smaken är utmärkt.

Byt raket / arugula för lätt strimlad lila radicchio. Denna underbara grönsak lägger till en annan fantastisk färg på maträtten. Med pastaens värme kommer det att vända någonsin så lite, men det är en bra sak.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 188
Totalt fett 7 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 68 mg
kolhydrater 26 g
Kostfiber 2 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)