Citron Basil Drumsticks

Du kan använda nästan alla färska örter i stället för basilika i detta enkla recept på mjuka, saftiga och smakfulla citronbaserade trumfetter. Några timjan löv eller ett nytt salvia blad skulle också vara läckra. Eller du kan göra detta recept med kycklingbröst eller lår.

Om du väljer att använda kycklingbröst , minska baktiden med cirka fem minuter. Kycklinglår borde baka på cirka 25 minuter totalt. Eller du kan använda detta recept för en hel kyckling. Bakningstiden skulle då vara minst en timme beroende på storleken på fågeln.

Detta recept har utvecklats för användning med kycklingprodukter. Om du använder benfria lår eller bröst, reduceras bakningstiden med cirka 15 minuter. Använd alltid en mattermometer för att kontrollera att kycklingen är ordentligt kokad innan du serverar den. Kycklinglår och trummor ska kokas till 165 ° F; kycklingbröst till 160 ° F, och en hel kyckling till 170 ° F, testad i låret.

Att lägga örter mellan huden och kött av kyckling är en klassisk idé. Det smakar inte bara kycklingen, men den färdiga skålen ser så vacker ut. Detta recept är enkelt också, så länge du jobbar noga och inte rinner huden.

Servera denna maträtt med några skulpterade potatis , ångad asparges eller kokta morötter och en fruktsallad för en klassisk måltid som alla kommer att älska.

Vad du behöver

Hur man gör det

Förvärm ugnen till 350 ° F. Spray en 13 x 10 cm glasbakningsfat med nonstick matlagningsspray och lägg åt sidan.

Lossa försiktigt huden från kycklingstrumpor, var försiktig så att du inte riva huden. Placera basilika mellan hud och kött av trummor och slät hud på plats igen.

Kombinera citronsaft, smör, honung, citronskal, vitlöksalt, peppar och torkade basilikablad i en liten skål och rör om för att blanda.

Placera kycklingbitarna i ett enda lager i tillagad bakfat med örtsidan upp och borsta med hälften av citronblandningen.

Bake drumsticks vid 350 ° F i 30 minuter. Vänd sedan trummor över och borsta med sås igen.

Baka i 20-30 minuter längre, borsta med sås var 10: e minut och vänd igen, så att örtsidan är uppe tills juicen är klar och kycklingen kokas grundligt till 165 ° F.

Kassera eventuell kvarvarande sås före servering.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 2515
Totalt fett 149 g
Mättat fett 45 g
Omättat fett 58 g
Kolesterol 860 mg
Natrium 802 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 4 g
Protein 265 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)