Polvorones: Spanska Almond Cookies

Polvorones är traditionella spanska julkakor som smakar med mandel och är smuliga i konsistens. Polvo på spanska betyder pulver eller damm, eftersom dessa kakor smälter till en dammliknande konsistens i handen eller munnen. Detta recept är emellertid mjukare och mindre krispigt än andra polvorones recept. Faktum är att denna version smälter i munnen!

Polvorones är en slags mantecado, en mängd spanska shortbread. Traditionellt framställdes dessa kakor endast från september till januari, men är nu tillgängliga året runt. De har en ganska historia - under den spanska inkvisitionen bestämde tjänstemännen att polvoroner skulle göras med fläskfett som ett sätt att upptäcka om det fanns hemliga muslimer eller judar i regionerna i södra Spanien. Idag ersätter polvorones recept ofta portfettet med förkortning eller smör eller margarin. Denna kaka kräver att rostat mjölet i ugnen först, vilket skapar en unik och distinkt smak.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 F. Mäta och häll mjöl ut på ett kakan. Placera i ugn och "skål" mjölet. Flytta ibland mjölet runt på arket så att det rostar jämnt. Låt i ugn stå i ca 8 minuter. Ta bort och lägg åt sidan.
  2. Placera råa mandlar på ett annat matlagningsark. Rostat brödmjölken tills de byter färg bara lite, ca 8 till 10 minuter. Ta bort och sätt mandel i en matprocessor. Bearbeta mandel tills de är finmalda.
  1. Minska ugnstemperaturen till 250 F.
  2. Creme smör, socker och kanel ihop i en stor mixskål. Tillsätt mjöl och finmalda mandlar och fortsätt blandningen. Degen blir väldigt smula.
  3. Lägg ett ark med vaxat papper på ett skärbräda eller en annan plan arbetsyta. Pressa degen tillsammans för att bilda en boll. Tryck sedan på deg på det vaxade pappret. Placera försiktigt ner det till ca 1/2 tum. Använd en kakskärare för att skära ut kakorna (du kan använda vilken form du helst föredrar).
  4. Använd en liten spatel för att försiktigt flytta kakorna från det vaxade pappret till ett kakan för bakning eftersom degen är mycket torr och fläckig.
  5. Baka kakor i 25 till 30 minuter. Låt kakorna svalna helt innan de tas bort från kakorna. Var försiktig så att du inte bryter dem.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 328
Totalt fett 23 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 38 mg
Natrium 179 mg
kolhydrater 29 g
Kostfiber 2 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)