Kycklingbröst Med Ginger Passion Fruktsås

Smakerna av ingefära och passionfrukter gör en sötsvärd sås för ömma kycklingbröst i detta ovanliga och välsmakande recept. Kycklingen är en pocherade buljong av ingefära och passion fruktjuice , vilket gör den saftig och full av smak. Därefter reduceras kokvätskan med brunt socker, äppelcider och mer passionfruktjuice, för en såsås att hälla över den kokta kycklingen.

Fryst passionsfruktmassa finns i stormarknader och latinska matmarknader, eller du kan beställa den online.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Strö kycklingbröst med salt och peppar.
  2. Smörj smöret i en stor sautépanna över medium-låg värme. Tillsätt skalot och ingefära och koka på medium värme i några minuter, rör om tills skalot och ingefära mjukas och doftas.
  3. Tillsätt kycklingbuljongen, 1/2 kopp av passionfruitmassa och 1/3 kopp brunt socker. Lägg kycklingbröst i ett enda lager. Lägg till mer kycklingbuljong om det behövs för att kycklingbrösten ska vara täckta med vätska.
  1. Koka matlagningsvätskan till en låg simmer. Täcka och koka kycklingbrösten i 15-20 minuter, vrid en gång tills du bara kokar genom (skiva in i en av brösten för att kontrollera om det är skonsamhet).
  2. Ta bort kycklingbrösten i en ugnssäker panna, täcka med folie och håll dem varm i en 200 graders (F) ugn medan du förbereder såsen.
  3. Häll av allt utom 1 kopp matlagningsvätskan från sautépannan. Lägg till resterande 1 kopp passionfruitjuice, äppelcider, ättika, sojasås och 1/3 kopp brunt socker. Vispa i majsstärkelse.
  4. Låt såsen koka, vispa ständigt och koka tills såsen har förtjockat, ca 5 minuter. Smaka med salt och peppar.
  5. Häll såsen över kycklingbröst och servera. Servera med kokosnötris om så önskas.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 877
Totalt fett 32 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 13 g
Kolesterol 158 mg
Natrium 1 079 mg
kolhydrater 99 g
Kostfiber 4 g
Protein 50 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)