Ansjovis marinerade i vinäger (Boquerones en Vinagre)

Ansjovis har dåligt rykte ibland, vilket inte är rättvist! I Spanien är dessa läckra och hälsosamma lilla fiskar förberedda på många olika sätt: salthärdad, marinerad eller syltad och till och med smittad och stekt . Det finns en förberedelse för alla, och kvaliteten varierar också mycket (för salthärdade ansjovis kan du hitta en tenn som kostar ungefär $ 1,00 och en annan som kostar $ 30,00 - det är bättre att du har en stor skillnad i smak mellan de två).

En av våra favorit spanska ansjovis recept är den här, som är för färska ansjovis marinerade i ättika, olivolja och malet vitlök. I Spanien kallas de boquerones en vinagre , och de är en traditionell och mycket populär tapa över hela landet. Varje familj har minst en kock som förbereder dessa smakliga betade ansjovis, som ofta fyller dem med massor av persilja. Det är ett lätt recept, och den svåraste delen väntar på att fisken ska marinera. Eftersom det här är ett rå fiskrecept rekommenderar vi starkt att frysa ansjovisna efter rengöring för att förhindra eventuella sjukdomar.

Dessa betade ansjovis äts vanligtvis som mellanmål och serveras med en alkoholhaltig dryck - ibland som den fria tapa som följer med drycken, särskilt i Madrid. De kan serveras över potatisflis eller med oliver. En av de mest typiska spanska dryckerna som de serveras med är vermouth , spanskt befästat och aromatiserat vin.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Rengör ansjovisna . Det här är inte svårt, men du blir bättre med det med träning. Först ska du ta bort huvudet från ansjovis. Ta sedan med din tumme bort inälvorna och ryggraden från ansjovisen. Skölj dem ordentligt under kallt vatten.
  2. Lägg ansjovisna platta, som täcker botten av bakningsskålen.
  3. Placera dem i frysen i 3 timmar för att frysa fisken helt. Frysning av ansjovisen till -20 C / -4 F kan förhindra sjukdom från parasiter som finns i rå fisk. ( Obs! Det är viktigt att använda en glasrätt, inte metall.)
  1. Ta bort ansjovisen från frysen.
  2. Täck dem i ättika tills alla ansjovis är nedsänkt i vätska.
  3. Skaka noggrant vitlöket och strö över ansjovisna, häll sedan olivoljan i bakpannan.
  4. Tätning tätt med plastfolie och placera i kylskåp för att marinera i 2 till 3 timmar.
  5. Topp med nyklippt persilja.
  6. Servera med skivor rustikt bröd och spanska oliver.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 563
Totalt fett 43 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 28 g
Kolesterol 91 mg
Natrium 218 mg
kolhydrater 8 g
Kostfiber 1 g
Protein 32 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)