Allt om Meyer Citroner

Vad de är och hur man använder dem

Meyer citroner är sötare än andra citroner, ibland till och med på en apelsinliknande doft och smak. De är så kallade eftersom de identifierades 1908 av Frank N. Meyer och anses vara ett kors mellan Eureka eller Lissabon citroner och en mandarinapelsin.

Vad är upphetsningen om Meyer Citroner?

Människor älskar Meyer citroner eftersom de har en sötare och mer blommig smak än andra citroner och kan till och med ha en något orange färg och smak.

Eftersom de också har mycket tunna skinn, är de svåra att transportera och lagra, vilket gör dem allt mer eftertraktade.

Var och när Meyer Citroner växer

Meyer citroner är mer säsongsbetonade än de allestädes närvarande Lissabon och Eureka citroner, med begränsad kommersiell skörd som löper från december eller januari till maj.

De flesta Meyers odlas i Kalifornien bakgårdar, men stigande intresse och stort kulinariskt intresse har skapat efterfrågan på en kommersiell gröda och de är alltmer tillgängliga på marknader utanför den gyllene staten.

Hur man använder Meyer Citroner

Meyer citroner är, som nämnts, sötare än vanliga citroner , vilket gör dem bra tillägg som frukt snarare än bara juice och för att tillsätta citronsmag utan munnen puckering sourness av andra citroner. Jag älskar att lägga till dem i sallader - sektionerad för maximal överklagande - som denna Fennikel Salad With Meyer Citron eller Arugula Salad With Broiled Lemon .

Meyer citroner har en vacker blommig arom som kan lägga till en underbar anteckning till traditionella citronrätter - särskilt limonade, cocktails och sallader.

Medan deras unika smak kan förbättra citronerter , som citronstänger, är de inte lika sura som vanliga citroner och bör inte användas en-till-en eller blint substituerad i söta recept. När du är i tvivel, smaka innan du baka!

Experimentera med Meyer citroner på egen hand, eller prova ett av dessa Meyer citron-specifika recept:

Hur man odlar Meyer Citroner

Meyer citronträd som solens värme men det går inte bra när det möter mycket vind. De behöver gott om vatten, men också bra dränering. De kan stå kalla snaps, men inte frysande temperaturer. Kort sagt, de är inte lika kräsen som citrus, men de kommer inte att göra så bra (och blomma smaklig frukt) i något svalare än ett mycket tempererat klimat.

De goda nyheterna för citronälskare i kallare klimat: Meyer citronträd gör ganska bra i behållare, så att du kan flytta dem inuti och utomhus som årstiderna ändras. De kommer inte att växa stora i den situationen, men de kommer att ha frukt och du får några anmärkningsvärda söta citroner att leka med i köket.

Se mer om Growing Meyer Citroner.