Lätt japansk Tempura Batter Recept

Japansk tempura smeten är lätt att göra hemma med detta tre ingredienser recept. Du är säker på att ha bra resultat genom att följa recepttipsna nedan.

Medan detta recept på tempura-smet är lätt att förbereda, finns det flera viktiga punkter att tänka på samtidigt som smeten görs. Följ tipsen i avsnittet Innan du börjar, för att göra det bästa tempura-batteriet och tempura receptet .

Vad du behöver

Hur man gör det

Innan du börjar

Gör Tempura Batter

  1. I en liten skål sila mjöl en eller två gånger för att ta bort några klumpar och göra det lätt och mjukt. Avsätta.
  2. I ett separat medium skål, försiktigt slå 1 ägg tills äggula och äggvitor är bara knappt inkorporerade.
  3. Förbered iskallt vatten genom att kombinera vatten och isbitar i en kopp. Använd en sil, mät 1 kopp iskallt vatten och lägg det till skålen med det slagna ägget. Se till att du faktiskt inte lägger isbitar till tempura-smörblandningen.
  4. Tillsätt det siktade mjölet i skålen med ägg och vattenblandningen och smör lätt melet med ätpinnar. Var försiktig så att du inte övermixar smeten.
  5. Smeten är nu klar för omedelbar användning. Om av någon anledning inte smeten kommer att användas omedelbart, lägg den i kylen tillfälligt (i några korta minuter) för att hålla den iskall tills du är redo att steka din tempura. Förvara inte smeten i kylskåpet.

Vad är Tempura?

Tempura är en mycket populär japansk maträtt med friterad grönsaker och skaldjur som är belagd i en mycket lätt och luftig smet som är stekt till perfektion.

Det serveras på japanska restauranger världen över, men det är också en vanlig maträtt i hemkök. I Japan hittar du ofta specialitetsrestauranger som bara serverar tempura.

Artikel Uppdaterad av Judy Ung.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 374
Totalt fett 18 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 452 mg
Natrium 880 mg
kolhydrater 32 g
Kostfiber 4 g
Protein 19 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)