Orange Marmalade

Hemlagad apelsinmarmelad är underbart söt-än-bitter. Den fyller ditt kök med en beroendeframkallande doft och fyller burkar med juvelliknande apelsinskalgelé. Har du aldrig gjort marmelad innan? Kolla in hur man gör Marmalade för några tips.

Många traditionella marmelad recept har du ta bort alla skal, koka det en tid eller två, och sedan separera zest från pith. Jag har provat den metoden. Jag tycker att det är smidigare, mer komplicerat och mindre smakfullt än att bara ta lite tid för att försiktigt skära frukten, ta bort pithen och sedan skära ut skal- och membranfria sektioner av apelsiner.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Tvätta och torka apelsinerna. Använd en skarp grönsaksskalare eller paringskniv , ta bort den ljust färgade zest-och bara den ljust färgade zest-från apelsinerna. Var noga med att lämna bakom någon av de vita pithen direkt under, den är väldigt bitter. Chop den resulterande zest: större bitar för chunkier marmelad, band-liknande remsor för ett mer spridd resultat. Ställ zest åt sidan.
  2. Skär ändarna av de zestrade apelsinerna och sedan, arbeta med en apelsin i taget, skära av den tjocka vita pithen från varje apelsin. Arbeta över en skål för att fånga saften, håll en helt skalad orange och använd en skarp kniv för att skära ut varje sektion från membranet som håller sektionerna ihop. Se hur du avsnittar apelsiner för bilder om du aldrig har gjort det tidigare.
  1. Krama saft ut ur membranet när du har klippt ut all frukt. Sätt membranet åt sidan, tillsammans med några frön - pektinet i dessa kommer att hjälpa "sätta" marmeladen senare.
  2. Kombinera zest, frukt, juice, 4 koppar vatten och socker i en stor tung kruka och koka.
  3. Under tiden lägg ett dubbelt lager ostkott i en medium skål och sätt membran och frön i skålen. Lyft upp hörnen och knyta cheeseclothen i en väska för att hålla membranen och fröerna. Lägg till denna "pektinpåse" i potten.
  4. Medan blandningen kokar, lägg en konservburk full med vatten på koka om du planerar att kan marmeladen. Lägg i vilket fall som helst några små tallrikar i frysen för att kyla dem. När kokningspannet kokar vatten, använd det för att sterilisera burkarna och locken.
  5. Ta marmelad till 220F och håll den där i 5 minuter. Var tålamod, det kan ta ett tag. Sätt en blandning av en blandning på en kyld tallrik, virvla plattan för att sprida blandningen lite och dra fingret genom blandningen. En "set" -blandning kommer att hålla ett rent spår bakom fingret.
  6. Ta bort pektinpåse, krama eventuell marmelad i den och tillbaka i potten innan du kasserar påsen. Ta marmelad av värmen och låt sitta 5 minuter. Ställ in rena burkar bredvid potten.
  7. Rör marmelad att fördela zest jämnt i blandningen. Använd en skänk för att överföra marmeladen i burkarna och lämna 1/2 tum av huvudytan på toppen av varje burk. Sätt lock på burkarna.
  8. Om du konserverar marmeladen sätter du burkarna i grytan och kokar i 10 minuter. Låt alltid burkarna svalna till rumstemperatur innan du sätter i ett kallt torrt skåp (om du har hett vatten förädlat dem) eller kylskåpet (om du inte gjorde varmt vatten).

Marmalad kommer att hålla en riktigt lång tid. Det är allt socker. Öppet marmelad måste vara i kylskåpet, men om du inte använder en smutsig sked i burken verkar det vara ungefär för evigt, men officiellt säger folk 6 till 12 månader.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 59
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 0 mg
kolhydrater 15 g
Kostfiber 1 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)