Maple Almond Matzo Granola

Om du är en sallad avicionado, kan Påsk vara tufft. Det finns några kosher för påskkorn på marknaden, men de är nästan identiska sammansättningar av kakmjöl , potatisstärkelse och socker. Om du vill ha crunch och en anständig näringsrik profil, passar de inte exakt fakturan. Lyckligtvis är det super lätt att göra din egen granola. Detta recept använder hela vete matzo farfel - små bitar rostad matzo - vilket ökar fiberns och näringsinnehållet. Du kan anpassa mixen genom att byta mandel och rosiner med andra favoritnötter och torkade frukter, eller använda en kombination av några. Håll bara de totala mätningarna (speciellt på nötterna) liknande i början för att hålla andelen olja, lönn, brunt socker och kanel rätt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 F. Linje 2 stora, rimmade bakplåtar med pergamentpapper.
  2. Blanda i en stor skål farfel, kokos, hackad mandel, brunt socker, kanel och salt. Dust jämnt med oljan, lönnsirap och vanilj. Kasta bra, så matzo farfel är väl belagd med oljan och sirapen.
  3. Dela farfelblandningen jämnt mellan de färdiga bakplåtarna, sprid blandningen i ett enda lager. Skjut bakplåten i den förvärmda ugnen. Baka, omrör och vrid en eller två gånger, i 18 till 20 minuter, eller tills farfel, mandel och kokosnöt är toasty och golden brown. (Kontrollera nära slutet av tillagningstiden för att vara säker på att inte bränna blandningen - den kan gå från snyggt rostat till överdoserat mycket snabbt!)
  1. Ta bort bakplåten från ugnen och lägg åt sidan för att svalna. När granola är kallt, rör i russinerna. Överför till en stor masonburk eller annan lufttät behållare. Granolen kommer att hålla vid rumstemperatur i upp till 2 veckor.
  2. Servera granola med mjölk, yoghurt eller glass eller snack på det utan hand. Eller gör en frukost parfait genom att lägga granola med yoghurt och skivade bananer eller bär.

Gör det till en måltid

Påsken underhållande handlar inte bara om Seders. Ett av de trevligaste, enklaste och mest oväntade sätten att njuta av tiden med gästerna är att vara värd för en brunchbuffé. Gör en frittata eller två, som denna Zucchini Frittata , eller dessa muffin-stora grekiska Mini Frittatas . Servera lite rökt lax Matzo Brei med gröna och lök , ett urval av yoghurt, denna granola, fruktsallad eller bär, juice, kaffe och te. Till efterrätt, erbjuda en kakor med Glutenfri Fudge Brownies , Hasselnöt Choklad Chip Cookies och Coffee Meringues .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 330
Totalt fett 19 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 12 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 154 mg
kolhydrater 38 g
Kostfiber 3 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)