Svamp och lökomell (Mejeri eller Parve, Påsk)

Ägg är hälsosamma, snabb att förbereda och läckra med olika fyllningar och vem älskar inte frukost till middag ? Omeletter är perfekta för de kvällarna när du vill ha en lätt, men tillfredsställande entree, och vill snabbt få det på bordet. Enkel prep betyder inte att du inte kan dröja över måltiden - ta en cue från franska och servera denna salta champinjon och lökomellett med sallad , baguette och ett gott glas vin.

Tips: För smörgås omelett, använd smör (eller en blandning av smör och olivolja) och din favoritost. ersätt olivolja och utelämna osten om du föredrar att gå utan mjölk.

Gör det till en måltid: Inte mycket slår en rostade hemlagad bagel som ett omelettkomplement. Lägg till denna rominska sallad med soltorkade tomater och pekannötter, och du får en bra lätt måltid.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Spricka äggen i en skål och tillsätt en nypa salt. Vispa tills väl slagen, sätt sedan åt sidan.
  2. Smält 2 teskedar smör (eller värm oljan) i en 9- eller 10-tums gjutjärn eller tung non-stick skillet satt över medium värme. Tillsätt lökarna, och soté tills mjuk och genomskinlig, ca 3 till 5 minuter. Tillsätt svampen och sauté tills de släpper ut saften och blir mjuka, ca 3 minuter mer. Överför lök och svamp till skål och lägg åt sidan.
  1. Torka ut stekpannan och tillsätt 1 tsk smör eller olja, virvla runt för att belägga botten av pannan. Häll i de slagna äggen. När kanterna börjar sätta, kör en silikon- eller gummispatel runt omkretsen, skjut kanten åt sidan något och luta panelen för att låta något okokt ägg springa under omelet.
  2. När äggets yta är nästan helt satt, topp halva omelett med sauterade svampar och lök. Stänk jämnt med osten. Använd en spatel för att noggrant vika den andra hälften av omelet över påfyllningen. Vänd försiktigt om den fyllda omeletten och koka i ytterligare en minut tills osten smälter och ägget är inställt. Överför till en tallrik och garnera med nyskurna gräslök, om så önskas. Servera omedelbart.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 294
Totalt fett 18 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 470 mg
Natrium 375 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 3 g
Protein 19 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)