South Indian Style Egg Curry

Min familj älskar en icke-vegetarisk maträtt vid varje lunch och middagsmåltid. Ägg Curry är min go-to-val när jag har slutat kött alternativ! Det finns alltid ett stort bröd av ägg i kylskåpet, så det är lätt att kasta ihop.

Denna härliga, silkeslen, mild curry kan göras "het" om du så önskar, genom att lägga till fler gröna chili. Annars är det den perfekta maträtten att äta som en familj som det är mildt nog för barnen att njuta av.

Eftersom den innehåller kokosmjölk som kan delas upp när den återuppvärmes från frusen, är min South Indian Style Egg Curry bäst gjord när du vill äta den. Om du är villig att frysa några, är det bra att göra det här med att göra en stor sats av sås och frysa utan att tillsätta kokosmjölken. När du behöver det, tina, tillsätt sedan, rör om kokosmjölken och värm upp före servering.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. I en stor, djup panna spelar ägget försiktigt och täcker helt med kallt vatten. Ställ upp för att koka. Äggen måste vara hårdkokt ... Se här för hur man gör hårda kokta ägg. När du har kokat, skalla och gör en liten 1/2 "slits på toppen av ägget. Du kan till och med slita ägget i hälften. Håll åt sidan för senare.
 2. Värm en platt panna / griddel på medium värme och rosta försiktigt kanel, kardemumma, kryddnejlika, svarta pepparkorn och fänkålfrön, ofta rör om tills de börjar bli lite mörkare och aromatiska. När detta händer, stäng av värmen och låt svalna.
 1. När det är kallt, slip det till ett grovt pulver i en ren, torr kaffekvarn. Jag har en billig en som jag bara håller för att göra pulverformiga masalor.
 2. I en annan djup panna på medium värme, lägg till grönsak / canola / solrosolja. När det är varmt, lägg till currybladen och svarta senapsfrön. De kommer att splutter så var försiktig.
 3. När spyttringen stannar lägger du till skivad lökringar, gröna chili och hackad vitlök. Sauté tills löken är mjuk och genomskinlig.
 4. Sedan lägger du till den pulverformiga kryddblandningen du gjorde ovan (från rostade hela kryddor) och rör om att blanda väl. Sauté i ytterligare 3-5 minuter.
 5. Lägg till de skalade, hårda kokta äggen nu. Rör försiktigt för att belägga ägget väl med masala. Slitsen du gjorde på toppen av ägget tidigare, låter masala gå in i ägget!
 6. Om du använder dem, lägg till baby potatis nu. Rör försiktigt till kappa.
 7. Tillsätt kokosmjölken och saltet till smak och koka i ytterligare 5-7 minuter. Om du lägger till potatisar ska du laga mat tills de är färdiga. Rör inte för mycket eftersom du inte vill bryta ägget.
 8. Tillsätt saften av 1/2 en citron och stäng av värmen. Blanda försiktigt väl.
 9. Servera på en säng av nyframställt, vanligt kokt ris eller med Idlis, Dosas eller Appams!